Penne z pesto rosso picante

8 grudnia 2016,
dodał: synertime
Artykuł zewnętrzny

Czas przygotowania: 20 minut

Poziom trudności: łatwy

Składniki na 2 porcje:

Makaron Malma Penne Rigate 200 g

Pół ząbka czosnku

Suszone pomidory w oleju 100 g

Parmezan 100 g

Orzeszki pinii 20 g

Chili pepperoni  ¼

Sól, cukier, pieprz

Oliwa z oliwek

 

Przygotowanie:

  1. Do misy blendera wkładamy pomidory, tarty parmezan, czosnek, chili i orzeszki. Dodajemy odrobinę oliwy i miksujemy na pastę, po czym doprawiamy solą cukrem    i pieprzem.
  2. Makaron gotujemy według wskazówek producenta, po czym odcedzamy odlewamy    i jeszcze gorący, mieszamy z pesto i odrobiną pozostałej wody.
  3. Nakładamy na talerz i posypujemy parmezanem.

file1481187411



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...