Penne z pesto rosso picante
Artykuł zewnętrzny
Czas przygotowania: 20 minut
Poziom trudności: łatwy
Składniki na 2 porcje:
Makaron Malma Penne Rigate 200 g
Pół ząbka czosnku
Suszone pomidory w oleju 100 g
Parmezan 100 g
Orzeszki pinii 20 g
Chili pepperoni ¼
Sól, cukier, pieprz
Oliwa z oliwek
Przygotowanie:
- Do misy blendera wkładamy pomidory, tarty parmezan, czosnek, chili i orzeszki. Dodajemy odrobinę oliwy i miksujemy na pastę, po czym doprawiamy solą cukrem i pieprzem.
- Makaron gotujemy według wskazówek producenta, po czym odcedzamy odlewamy i jeszcze gorący, mieszamy z pesto i odrobiną pozostałej wody.
- Nakładamy na talerz i posypujemy parmezanem.