URODA I ZDROWIE

Pełnoziarniste pierogi z serem i szpinakiem

2 maja 2013, dodał: Iwona

 

Składniki (2 porcje):
Na ciasto:
100 g mąki pszennej pełnoziarnistej typu 1850 (graham)
woda (na oko)
szczypta soli
Na farsz:
100 g mrożonego szpinaku
100 g twarogu
przyprawy (u mnie pieprz i majeranek)
Przygotowanie:
Do garnka dajemy zamrożony szpinak, przykrywamy i dusimy. Gdy będzie odmrożony odkładamy pokrywkę i gotujemy do momentu odparowania wody. Studzimy.
W międzyczasie mąkę mieszamy ze szczyptą soli oraz letnią wodą. Ciasto powinno mieć dość twardą, lecz plastyczną konsystencję. Cienko wałkujemy i wykrawamy koła za pomocą szklanki.
Do ostudzonego szpinaku dodajemy twaróg oraz przyprawy. Całość dokładnie mieszamy. Gotowy farsz  nakładamy równomiernie na ciasto i zlepiamy. Aby ułatwić sobie zadanie boki można lekko posmarować wodą :)
W garnku zagotowujemy wodę i wrzucamy pierogi. Gdy wypłyną czekamy jakieś 3-4 minuty i wyciągamy. Podajemy z ulubionymi dodatkami (u mnie jogurt naturalny) :)

Smacznego!

 

file1367500525

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

idealna skóra twarzy
Moim zdaniem zakup urządzenia do domowej pielęgnacji jest bardzo dobrym rozwiązaniem. Sama zakupiłam https://permanent24.pl/pl/c/Dr-Pen/58...
Jak odchudzac się rozsądnie ?
Aby rozsądnie się odchudzać należy się zdrowo odżywiać i regularnie uprawiać aktywność fizyczną. Nie...
Sposób na to, jak schudnąć w 1,5 mi…
Diety ogólnodostępne nie będą koniecznie dobre. Najlepiej mieć zbilansowaną dietę, która jest ułożona...
Ekspresowa dieta
Niestety jak się długo tyło, tak się długo chudnie, nic nie zmienia...