Pasztet z wędzonej makreli

28 lutego 2013, dodał: Anna
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 450 g mięsa z wędzonej makreli
  • 200 g kremowego twarogu na sernik 100 %
  • 1/3 pęczka natki pietruszki
  • 1/2 cytryny
  • 3 ząbki czosnku ( spore)
  • 2 łyżeczki przyprawy do pasztetu ( możecie zastąpić czerwoną papryką)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 duże jajo
  • sól, pieprz ( po 1/2 łyżeczki)

Przygotowanie:

  1. Mięso oddzielamy od ości.
  2. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni z termoobiegiem, góra dół.
  3. Foremkę natłuszczamy.
  4. Mięso miksujemy z serem, posiekaną natką i czosnkiem. Wbijamy jajo i mieszamy. Doprawiamy sokiem z cytryny i przyprawami. Przekładamy do formy.
  5. Pieczemy 25-30 minut,
  6. Studzimy na kratce, kroimy zimny.

file1362049584