Pasztet z jajami przepiórczymi

10 marca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Ilość: dla 4-6 osób
Czas przygotowania: 2 godz.

Niezbędne składniki:

300 g kurczaka
200 g podudzia z indyka
2 filety z kaczki
200 g wątróbek drobiowych
15 cienkich plastrów wędzonego boczku
1 cebula
1 kajzerka
6 jaj
1 op. jaj przepiórczych

Przyprawy KAMIS:

3-5 Liści laurowych
5 szt. Ziela angielskiego
Przyprawa „Pasztet szlachecki z pieca”
Mięso drobiowe pokroić na kawałki, podsmażyć razem z cebulą, podlać wodą, dodać liście laurowe i ziele angielskie, dusić na małym ogniu 40 minut, pod koniec dodać bułkę, wystudzić. Mięso zmielić 2-3 razy, dodać jaja, przyprawę Pasztet szlachecki z pieca, ugotowane i obrane jaja przepiórcze. Całość dokładnie wymieszać. Formę do pasztetu wyłożyć plastrami boczku, wypełnić masą, ubić. Piec około 50 minut w temp. 170 st.

7 Wielkanocny pasztet



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...