Paszteciki warzywne

3 sierpnia 2012, dodał: iwa643
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 cukinie,

2 marchewki,

2 łyżki oleju kujawskiego,

2  jajka,

2 ząbki czosnku,

3 łyżeczki majeranku,

2 łyżeczki papryki słodkiej,

1 cebula,

5 łyżek ziaren słonecznika,

1 szkl zarodków pszennych

1 papryka czerwona

Przygotowanie:

Cukinie myjemy, nie obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Cebule siekamy. Paprykę czerwoną myjemy i kroimy w kosteczkę. Na oleju podsmażamy cebulę, dodajemy wyciśnięty czosnek. Mieszamy, dodajemy startą cukinię i marchewkę. Smażymy. Dodajemy pokrojoną paprykę. Doprawiamy przyprawą uniwersalną. Warzywa z patelni studzimy. Do zimnych dodajemy jajka, majeranek, paprykę słodką w proszku. Doprawiamy pieprzem. Dodajemy zarodki pszenne tak dużo żeby masa była gęsta. Mieszamy dodajemy ziarna słoneczka kilka łyżeczek. Resztę zostawiamy do posypania. Wkładamy pasztet do foremek muffinkowych. Posypujemy słonecznikiem pieczemy ok 25-30 min w 200 stopniach.

file1343972181



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Kserostomia - suchość w ustach
Kserostomia jest to – potocznie mówiąc - uczucie suchości w jamie ustnej, powstałe...
Zaburzenia osobowości
Zaburzenia osobowości można leczyć. Wiele z osób, które na nie cierpią, po otrzymaniu odpowiedniej...
Panga - czy warto ją jeść?
Panga, ze względu na niską wartość odżywczą oraz wysoki stopień zanieczyszczenia, nie jest rybą...
Emocjonalna huśtawka w związku
Nieustanna huśtawka emocjonalna może prowadzić do permanentnego obniżenia nastroju, stresu, lęku, a nawet...