Pasta z gotowanego kurczaka

29 kwietnia 2011, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Bardzo prosta , delikatna pasta robiona przy okazji gotowania wywaru na kurczaku.

Czas : 10 minut

Składniki :

  • 1 szklanka ugotowanego mięsa z kurczaka ( obranego ze skórek , chrząstek i kości )
  • szczypta utartej gałki muszkatołowej
  • 1 łyżka majonezu
  • szczypta soli
  • szczypta grubo mielonego pieprzu kolorowego

Mięso zmiksować w malakserze na pastę . Dodać majonez i dobrze wymieszać . Doprawić do smaku solą , pieprzem i gałką muszkatołową .

Można podawać na krakersach, faszerować tą pastą jajka, warzywa, smarować pieczywo

file1304097967



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...