Pasta z gotowanego kurczaka

29 kwietnia 2011,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Bardzo prosta , delikatna pasta robiona przy okazji gotowania wywaru na kurczaku.

Czas : 10 minut

Składniki :

  • 1 szklanka ugotowanego mięsa z kurczaka ( obranego ze skórek , chrząstek i kości )
  • szczypta utartej gałki muszkatołowej
  • 1 łyżka majonezu
  • szczypta soli
  • szczypta grubo mielonego pieprzu kolorowego

Mięso zmiksować w malakserze na pastę . Dodać majonez i dobrze wymieszać . Doprawić do smaku solą , pieprzem i gałką muszkatołową .

Można podawać na krakersach, faszerować tą pastą jajka, warzywa, smarować pieczywo

file1304097967



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...