URODA I ZDROWIE

Pasta na kanapki z twarożku i pora

17 października 2019, dodał: Redakcja

Na kanapki kładziemy zwykle wędlinę czy plasterek żółtego sera i pomidora – to klasyka śniadaniowa. Tym razem jednak zachęcamy do przygotowania zdrowej pasty z pora i białego sera. Posiada ciekawy wyrazisty smak, można ją doprawiać według uznania świeżym pieprzem, ziołami.

składniki:

2 pory

2 łyżki masła klarowanego

60 ml wytrawnego białego wina

125 gram twarogu

sól i pieprz

 

wykonanie:

 

Zielone części porów odciąć a białe umyć i pokroić w plasterki. Masło stopić na patelni, dodać pory i zeszklić. Wlać wino, gotować do momentu odparowania. Doprawić solą i pieprzem, ostudzić, dodać twarożek.

 

 

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Witaminki dla chłopczyka i dziewczy…
Dzieciom daję tylko dwie witaminy, mianowicie D3 w ilości 1000 oraz Ascolip czyli...
Cera wrażliwa i naczynkowa - jakie …
Przy takiej cerze trzeba suplementować dobrej jakości witaminę C - polecam w formie liposomalnej...
darmowe dzwonki na telefon
https://dzwonkinatelefon.pl/ to serwis specjalizujący się w udostępnianiu bezpłatnych dzwonków na telefony, kompatybilnych ze wszystkimi...
Czyraki
Mam podobny problem już kilka lat, tylko zaczyna się jesień, zima zaraz mi...