Pasta na kanapki z twarożku i pora

17 października 2019,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Na kanapki kładziemy zwykle wędlinę czy plasterek żółtego sera i pomidora – to klasyka śniadaniowa. Tym razem jednak zachęcamy do przygotowania zdrowej pasty z pora i białego sera. Posiada ciekawy wyrazisty smak, można ją doprawiać według uznania świeżym pieprzem, ziołami.

składniki:

2 pory

2 łyżki masła klarowanego

60 ml wytrawnego białego wina

125 gram twarogu

sól i pieprz

 

wykonanie:

 

Zielone części porów odciąć a białe umyć i pokroić w plasterki. Masło stopić na patelni, dodać pory i zeszklić. Wlać wino, gotować do momentu odparowania. Doprawić solą i pieprzem, ostudzić, dodać twarożek.

 

 

 

 



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....