Pasta jajeczna wg Babcigramolki

4 lutego 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Nic nowego – pewnie wszyscy znają i robią – to jest moja wersja .

Czas : 15 minut

Składniki :

3 jajka na twardo

3 łyżki pokrojonego koperku

2 łyżki majonezu ( gęsty- dekoracyjny )

2 łyżki masła

sól

pieprz biały mielony

Ugotować jajka na twardo , ostudzić i obrać . Utrzeć w malakserze ( lub blenderem lub po prostu rozetrzeć widelcem ) z koprem , masłem i majonezem na puszystą masę . Doprawić solą i pieprzem .

Dodaję masło bo nie trzeba już potem smarować chleba .

Najlepiej smakuje z pumperniklem lub razowcem – ale można również podawać do innego pieczywa czy krakersów .

file1265318890



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...