Paprykowa zupa-krem

29 września 2013,
dodał: kasia001
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
4 papryki o różnych kolorach
3 pomidory
włoszczyzna
cebula
natka pietruszki
jogurt naturalny
łyżeczka oleju
sól
pieprz
kminek
ząbek czosnku
bazylia

Przygotowanie:
Ugotować bulion z włoszczyzny w 1,5 l. osolonej wody. Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na oleju, dodać obrane i pokrojone pomidory oraz paprykę i dusić na małym ogniu aż do uzyskania jednolitej masy.
Z bulionu wyjąć włoszczyznę. Uduszone warzywa zmiksować, dodać do bulionu i zagotować. Po ostudzeniu dodać jogurt i przyprawy. Posypać natką pietruszki.



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...