Paprykowa zupa-krem

29 września 2013,
dodał: kasia001
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
4 papryki o różnych kolorach
3 pomidory
włoszczyzna
cebula
natka pietruszki
jogurt naturalny
łyżeczka oleju
sól
pieprz
kminek
ząbek czosnku
bazylia

Przygotowanie:
Ugotować bulion z włoszczyzny w 1,5 l. osolonej wody. Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na oleju, dodać obrane i pokrojone pomidory oraz paprykę i dusić na małym ogniu aż do uzyskania jednolitej masy.
Z bulionu wyjąć włoszczyznę. Uduszone warzywa zmiksować, dodać do bulionu i zagotować. Po ostudzeniu dodać jogurt i przyprawy. Posypać natką pietruszki.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...