Paprykowa zupa-krem

29 września 2013, dodał: kasia001
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
4 papryki o różnych kolorach
3 pomidory
włoszczyzna
cebula
natka pietruszki
jogurt naturalny
łyżeczka oleju
sól
pieprz
kminek
ząbek czosnku
bazylia

Przygotowanie:
Ugotować bulion z włoszczyzny w 1,5 l. osolonej wody. Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na oleju, dodać obrane i pokrojone pomidory oraz paprykę i dusić na małym ogniu aż do uzyskania jednolitej masy.
Z bulionu wyjąć włoszczyznę. Uduszone warzywa zmiksować, dodać do bulionu i zagotować. Po ostudzeniu dodać jogurt i przyprawy. Posypać natką pietruszki.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...