Papryka w zalewie

26 listopada 2009, dodał: nena
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • 1 kg papryki czerwonej
  • 0, 35 litra wody
  • 125ml octu 10%
  • 2 dag soli
  • 3 dag cukru
  • listek laurowy
  • czosnek
  • ziele angielskie
  • Wodę, cukier, sól zagotować w dużym garnku. Wrzucać paprykę (kroimy wedle uznania) partiami i gotować 2minuty. Po upływie 2 minut wyciągamy paprykę i przekładamy do słoików. Do pozostałej wody wlać ocet, zagotować i zalać paprykę. Do słoików dodać przyprawy, zakręcić postawić do góry dnem, nie gotować!



    Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

    Dodaj komentarz


    FORUM - bieżące dyskusje

    Motyle w obiektywie
    Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
    Motyle w obiektywie
    https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
    Błąd lekarski?
    Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
    Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
    Ja nie mam i jakoś żyję ☺