Papryka w zalewie

26 listopada 2009, dodał: nena
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • 1 kg papryki czerwonej
  • 0, 35 litra wody
  • 125ml octu 10%
  • 2 dag soli
  • 3 dag cukru
  • listek laurowy
  • czosnek
  • ziele angielskie
  • Wodę, cukier, sól zagotować w dużym garnku. Wrzucać paprykę (kroimy wedle uznania) partiami i gotować 2minuty. Po upływie 2 minut wyciągamy paprykę i przekładamy do słoików. Do pozostałej wody wlać ocet, zagotować i zalać paprykę. Do słoików dodać przyprawy, zakręcić postawić do góry dnem, nie gotować!



    FORUM - bieżące dyskusje

    Naturalne kosmetyki
    Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
    Typy mężczyzn
    Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
    Jak można zostać dietetykiem
    Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
    leczenie niepłodnosci
    Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...