Papryka nadziewana

10 października 2012,
dodał: ekurek79
Artykuł zewnętrzny

Bardzo lubię paprykę, a skoro jest teraz na nią sezon, to chętnie to wykorzystuję. Dobrze, że w diecie strukturalnej można jeść paprykę :-)

Zrobiłam ją nadziewaną kaszą gryczaną i wyszła bardzo pyszna :-)

Składniki:

papryka (ja dałam żółtą, pomarańczową i czerwoną)
kasza gryczana
cebula
filet z kurczaka
swojski przecier pomidorowy

Najpierw ugotowałam kaszę gryczaną, w wodzie bez soli. W międzyczasie w maszynce do mielenia mięsa zmieliłam filet z kurczaka i cebulę. Dodałam to do ugotowanej kaszy i doprawiłam do smaku. W papryce poodcinałam \”łebki\” tworząc tzw. \”pokrywki lub kapelutki\”  i pousuwałam nasionka :-)
Paprykę nadziałam farszem i przykryłam \”kapelutkami\”. Poukładałam je w żaroodpornym naczyniu \”na stojąco\” i polałam sosem pomidorowym, zrobionym ze swojskiego przecieru, który robiłam latem.
Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na godzinkę.



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...