Papryka nadziewana

10 października 2012,
dodał: ekurek79
Artykuł zewnętrzny

Bardzo lubię paprykę, a skoro jest teraz na nią sezon, to chętnie to wykorzystuję. Dobrze, że w diecie strukturalnej można jeść paprykę :-)

Zrobiłam ją nadziewaną kaszą gryczaną i wyszła bardzo pyszna :-)

Składniki:

papryka (ja dałam żółtą, pomarańczową i czerwoną)
kasza gryczana
cebula
filet z kurczaka
swojski przecier pomidorowy

Najpierw ugotowałam kaszę gryczaną, w wodzie bez soli. W międzyczasie w maszynce do mielenia mięsa zmieliłam filet z kurczaka i cebulę. Dodałam to do ugotowanej kaszy i doprawiłam do smaku. W papryce poodcinałam \”łebki\” tworząc tzw. \”pokrywki lub kapelutki\”  i pousuwałam nasionka :-)
Paprykę nadziałam farszem i przykryłam \”kapelutkami\”. Poukładałam je w żaroodpornym naczyniu \”na stojąco\” i polałam sosem pomidorowym, zrobionym ze swojskiego przecieru, który robiłam latem.
Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na godzinkę.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....