Papryka nadziewana

10 października 2012, dodał: ekurek79
Artykuł zewnętrzny

Bardzo lubię paprykę, a skoro jest teraz na nią sezon, to chętnie to wykorzystuję. Dobrze, że w diecie strukturalnej można jeść paprykę :-)

Zrobiłam ją nadziewaną kaszą gryczaną i wyszła bardzo pyszna :-)

Składniki:

papryka (ja dałam żółtą, pomarańczową i czerwoną)
kasza gryczana
cebula
filet z kurczaka
swojski przecier pomidorowy

Najpierw ugotowałam kaszę gryczaną, w wodzie bez soli. W międzyczasie w maszynce do mielenia mięsa zmieliłam filet z kurczaka i cebulę. Dodałam to do ugotowanej kaszy i doprawiłam do smaku. W papryce poodcinałam \”łebki\” tworząc tzw. \”pokrywki lub kapelutki\”  i pousuwałam nasionka :-)
Paprykę nadziałam farszem i przykryłam \”kapelutkami\”. Poukładałam je w żaroodpornym naczyniu \”na stojąco\” i polałam sosem pomidorowym, zrobionym ze swojskiego przecieru, który robiłam latem.
Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na godzinkę.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...