Filet z kurczaka z sosem mascarpone z brokułami

10 października 2012, dodał: Magda111
Artykuł zewnętrzny
  • składniki na 4 porcje

250g serka mascarpone

2 podwójne filety z piersi kurczaka

1 duży brokuł

1 cebula

1 ząbek czosnku

1 łyżka oliwy

1łyżeczka mąki

sól

pieprz

  • przepis

Myjemy i kroimy brokuł .Obgotowujemy go chwilę w wodzie . Cebulę drobno siekamy , a czosnek przeciskamy przez praskę . Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy piersi z obu stron , doprawiamy je do smaku solą i pieprzem . Dodajemy cebulę , czosnek , podgotowany brokuł i serek mascarpone .Sos zagęszczamy mąką zmieszaną z zimną wodą, doprawiamy .Całość mieszamy , przykrywamy  i dusimy na małym ogniu ok 10 min.

file1349854714



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz