Papryka faszerowana z kapustą
Artykuł zewnętrzny
- 1 cebula
- 1 łyżka oleju
- 25 dag mielonej wołowiny
- sól
- biały pieprz
- 2 pomidory
- 2 dymki
- 1/2 kg kiszonej kapusty
- 4 żółte papryki
- 2 szklanki bulionu
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 4 łyżki śmietany
Cebulkę i pomidory posiekać i usmażyć wraz z wołowinką, przyprawić. Kapustę odcisnąć, dodać dymki pokrojone w plasterki, podgotować w wodzie przez około 15 minut. Połączyć z mięsem i pomidorami, nadziewać papryki, zalać bulionem do połowy i zapiekać w piekarniku przez około 20 minut.Pozostały bulion połączyć z koncentratem i zaprawić śmietaną, polać tym sosem upieczone papryki.