Papryka faszerowana kaszą jaglaną | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Papryka faszerowana kaszą jaglaną

21 sierpnia 2012, dodał: myszka9988
Artykuł zewnętrzny

file1345578880

składniki:

4 żółte papryki
100g kaszy jaglanej
marchewka
cebula
200g mięsa mielonego wieprzowe lub drobiowe
pomidory z puszki (1/2 puszki)
olej do smażenia
kostka bulionu warzywnego
posiekana natka pietruszki do farszu i na wierz
sól, pieprz, majeranek, bazylia, oregano, słodka czerwona papryka do smaku

1.Z papryki odetnij wierzch, usuń gniazda nasienne.
2.Kaszę jaglaną ugotuj według przepisu na opakowaniu.
3.Marchewkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
4.Cebule pokrój w kostkę i usmaż na patelni. Do cebuli dodaj mięso mielone, marchewkę , przyprawy.
5. Chwilę podsmaż a następnie dodaj pomidory pokrojone w kostkę.
6.Duś pod przykryciem około 10 minut.
7. Kaszę jaglaną wymieszaj z mięsem mielonym,natką pietruszki.
8. Każdą paprykę napełnij farszem i ułóż ciasno obok siebie.
9.Zalej bulionem i duś na małym ogniu 30-40 minut.
10. Przed podaniem posyp natką pietruszki.

RADA: Faszerowane papryki można podać z sosem na bazie jogurtu naturalnego i sosu sałatkowego.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Tabletka "po" od 15 roku życia
Dla mnie seks 15 latki jest czymś niepojętym, przeraża mnie to! ale teraz...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Będąc w związku trzeba wręcz należy rozmawiać. Nie tylko o problemach, bo te bardzo...
Podwyżka renty socjalnej
Uważam, że skutki podniesienia renty socjalnej będą korzystne społecznie. Grupa osób najbardziej w...
Złomowanie auta
Też tak myślę, że dzisiaj każdy patrzy gdzie kupić coś taniej tym bardziej...