Papryka faszerowana

19 lipca 2011, dodał: wodniczka100
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

6 strąków czerwonej papryki

cebula

30 dag mięsa mielonego

pół szklanki ryżu firmy „Kupiec”
Sos pomidorowy: pół szklanki bulionu, łyżka koncentratu pomidorowego, 4 łyżki oleju, sól, pieprz

Ryż gotuję na sypko w osolonej wodzie zaś cebulę siekam, szklę na oleju(2 łyżki),  mielone przyprawiam (sól, pieprz) i razem z cebulką chwilę na patelni przesmażam.
Gdy mięsko gotowe z ryżem dobrze mieszam potem środki z papryk zgrabnie wycinam i napełniam farszem te strąki czerwone, ściętym kapeluszem farsz nakrywam.
Układam w naczyniu bulionem podlewam pokrywkę nakładam i hops do pieca, zapach się unosi drażni wszystkich nozdrza – taki zapach bowiem podnieca.
Gdy gotowe (30 minut) jeszcze sos pomidorowy by polać papryczki zrobiłam, jakże na talerzu smacznie wyglądają, nimi  swoich gości raczyłam .

Smacznego!

file1311073168



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...