Papryka faszerowana

19 lipca 2011,
dodał: wodniczka100
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

6 strąków czerwonej papryki

cebula

30 dag mięsa mielonego

pół szklanki ryżu firmy „Kupiec”
Sos pomidorowy: pół szklanki bulionu, łyżka koncentratu pomidorowego, 4 łyżki oleju, sól, pieprz

Ryż gotuję na sypko w osolonej wodzie zaś cebulę siekam, szklę na oleju(2 łyżki),  mielone przyprawiam (sól, pieprz) i razem z cebulką chwilę na patelni przesmażam.
Gdy mięsko gotowe z ryżem dobrze mieszam potem środki z papryk zgrabnie wycinam i napełniam farszem te strąki czerwone, ściętym kapeluszem farsz nakrywam.
Układam w naczyniu bulionem podlewam pokrywkę nakładam i hops do pieca, zapach się unosi drażni wszystkich nozdrza – taki zapach bowiem podnieca.
Gdy gotowe (30 minut) jeszcze sos pomidorowy by polać papryczki zrobiłam, jakże na talerzu smacznie wyglądają, nimi  swoich gości raczyłam .

Smacznego!

file1311073168



FORUM - bieżące dyskusje

jaką wodę pić?
Nie lubisz smaku samej wody? Miałam tak kiedyś, a potem jakoś się przyzwyczaiłam.
Ogólnie o zdrowiu
Witaminka D musi być, do tego B12 i jak czuję się gorzej,...
Problem z włosami
No właśnie, słusznie zauważyłaś Iwonko, że to skład powinien decydować o wyborze suplementu. Zazwyczaj...
Na Jesienne smutki jakie zapachy?
O zapachu prania? :D Brzmi ciekawie. Zawsze lubiłam tę świeżość, jak ktoś w pobliżu...

Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.