URODA I ZDROWIE

Panna Cotta kokosowa

21 października 2012, dodał: milady

Składniki:

  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 250 ml śmietany 30%
  • 250 ml mleczka kokosowego
  • 5 łyżek cukru drobnego
  • 1 łyżka cukru waniliowego (własnej produkcji) albo pół laski wanilii
Żelatynę zalać 2 łyżkami zimnej wody i odstawić na 5 minut żeby napęczniała.
Do garnuszka wlać śmietanę kremówkę, mleko kokosowe, dodać cukier, mieszając doprowadzić do zagotowania i szybko odstawić z ognia. Dodać namoczoną żelatynę i energicznie mieszać, aż cała żelatyna się rozpuści.
Panna Cotte nalać do salaterek, odstawić do przestygnięcia. Możemy również pobawić się w łączenie masy kawowej z kokosową- jak ja zrobiłam (część masy odlać do miseczki i wymieszać z 2 łyżeczkami kawy rozpuszczalnej).  Po ostudzeniu salaterki przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki do stężenia.

file1350802751


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Książki
Dużo ebooków w bardzo dobrej cenie mają teraz na Virtualo. Prześledźcie. Jest co wybierać....
Cellulit - kosmetyki czy ćwiczenia?…
Szczerze mówiąc jesli chodzi o cellulit to ani to ani to może nie...
Jaj radzić sobie z zerwaniem?
To prawda, nawet psychologowie zalecają, żeby ten czas między związkami poświęcić na własne...
Co byś teraz wypiła?
Gorące kakao z pianką z bitej śmietany!