Panierowane prawdziwki

29 grudnia 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Tradycyjna Wigilijna potrawa .

Czas : 40 minut

Składniki:

  • suszone kapelusze prawdziwków ( lub podgrzybków ) po 2-3 na osobę
  • mleko do namoczenia grzybów ok 1 szklanki
  • jajko ( 1 szt. na ok 8 grzybów )
  • mąka
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz mielony
  • olej do smażenia
  • 2 łyżki masła

Grzyby namoczyć w mleku ( opłukać ), a następnie ugotować do miękkości . Odcedzić. Posolić i posypać pieprzem. Panierować w mące, jajku  i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z masłem na rumiano. Podawać do smażonej na Wigilię ryby.

file1293608187



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...