Panierowane prawdziwki

29 grudnia 2010,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Tradycyjna Wigilijna potrawa .

Czas : 40 minut

Składniki:

  • suszone kapelusze prawdziwków ( lub podgrzybków ) po 2-3 na osobę
  • mleko do namoczenia grzybów ok 1 szklanki
  • jajko ( 1 szt. na ok 8 grzybów )
  • mąka
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz mielony
  • olej do smażenia
  • 2 łyżki masła

Grzyby namoczyć w mleku ( opłukać ), a następnie ugotować do miękkości . Odcedzić. Posolić i posypać pieprzem. Panierować w mące, jajku  i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z masłem na rumiano. Podawać do smażonej na Wigilię ryby.

file1293608187



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...