Panierowane parówki w sezamie

13 kwietnia 2023,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Świetna przekąska dla miłośników panierowanych kiełbasek, czy w tym przypadku cienkich drobiowych parówek, Można je serwować z surówkami lub ulubionymi dipami popijając piwem. Dodatek sezamu nie jest konieczny, ale nada temu daniu wyjątkowy posmak.

panierowane parówki

 

składniki:

6 parówek lub cienkich kiełbasek drobiowych

jajko

mąka

bułka

sól, pieprz, papryka słodka

garść sezamu

olej rzepakowy do smażenia

Nakłuwamy obrane z osłonek parówki lub kiełbaski, oprószamy przyprawami, wkładamy do miski z mąką, obtaczamy potem w jajku a na koniec w bułce. Smażymy na bardzo dobrze rozgrzanym tłuczczu (najlepiej aby tłuszcz w całości zakrył nasze kiełbaski, serwujemy na liściach sałaty ze świeżymi ziołami lub dipami.

 

 



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...