URODA I ZDROWIE

Paluszki ziemniaczane z sosem czosnkowym

23 września 2013, dodał: Ksymena

Czy zdarzyło się Wam ugotować zbyt dużo ziemniaków na obiad, które zalegały w lodówce, bo nie wiadomo co z nimi zrobić? Mam dla Was świetny pomysł na pyszne paluszki ziemniaczane z sosem czosnkowym :)

Składniki na sos: 1 duży ząbek czosnku, 3 łyżki majonezu, 6 łyżek śmietany, pieprz, sól

Przygotowanie sosu: Wyciskamy czosnek lub drobno go siekamy, mieszamy z majonezem i śmietaną, a następnie przyprawiamy pieprzem i solą.

Składniki na paluszki ziemniaczane: ugotowane i rozgniecione ziemniaki, pół szklanki mąki, 1 jajko, bułka tarta, olej do smażenia

Przygotowanie:

Do ziemniaków dodać mąkę i jajko, wyrobić rękami jednolitą masę. Formować dowolne kształty (ja zrobiłam paluszki), po czym obtoczyć je w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Wydarzenia kulturalne
Cynthia, wspaniale, że dzieje się coś takiego i dom kultury z takim zaangażowaniem...
Gdzie chodzicie w weekendy na impre…
Też lubię spędzać w ten sposób czas, zwłaszcza że w weekendy pracuję,...
Nowości kosmetyczne
> voyage napisał/a:> Krem do twarzy pod prysznic Eveline - któraś już ma?Co?...
Podkład - matujący czy kryjący?
A ja chyba nie umiem dobrze nałożyć podkładu, albo moja skóra jest w...