Paluszki ziemniaczane z sosem czosnkowym

23 września 2013, dodał: Ewelina Szadkowska
Artykuł zewnętrzny

Czy zdarzyło się Wam ugotować zbyt dużo ziemniaków na obiad, które zalegały w lodówce, bo nie wiadomo co z nimi zrobić? Mam dla Was świetny pomysł na pyszne paluszki ziemniaczane z sosem czosnkowym :)

Składniki na sos: 1 duży ząbek czosnku, 3 łyżki majonezu, 6 łyżek śmietany, pieprz, sól

Przygotowanie sosu: Wyciskamy czosnek lub drobno go siekamy, mieszamy z majonezem i śmietaną, a następnie przyprawiamy pieprzem i solą.

Składniki na paluszki ziemniaczane: ugotowane i rozgniecione ziemniaki, pół szklanki mąki, 1 jajko, bułka tarta, olej do smażenia

Przygotowanie:

Do ziemniaków dodać mąkę i jajko, wyrobić rękami jednolitą masę. Formować dowolne kształty (ja zrobiłam paluszki), po czym obtoczyć je w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

 



FORUM - bieżące dyskusje

Polecane strony w sieci
Ja polecam strony z ciekawostkami historycznymi, np. historykon.pl
Samodzielne matki- 20 proc. wszystk…
To powinno dać facetom do myślenia, że nie potrafią w większości funkcjonować w normalnej...
Jak usunąć makijaż permanentny?
Przecież można zamalować go makijażem w innym stylu...
Jak nabrać pewności siebie
Czasem warto brać przykład nawet z facetów jak widać:D