Pączki mięsne z ananasem

15 czerwca 2012, dodał: Marta Dąbrowska
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
2 jajka
2 bułki
2 cebule
4 łyżeczki soli
2 szczypty pieprzu
2 łyżeczki ketchupu
16 plastrów ananasa

Mięso mielone dokładnie zagnieść z jajkami i namoczonymi w wodzie bułkami. Cebule obrać, pokroić w drobną kostkę i dodać do masy mięsnej. Przyprawić solą, pieprzem i ketchupem.

Plastry ananasa dokładnie osączyć na sicie i osuszyć papierowym ręcznikiem. Każdy plaster ananasa tak obłożyć masą mięsną, aby widać było jego zewnętrzny brzeg.

Mięsne pączki ułożyć na wyłożonym folią aluminiową ruszcie grilla. Posmarować je olejem i piec z każdej strony ok. 8 minut.

file1339776508



FORUM - bieżące dyskusje

Wattpad - korzystacie?
Ja ciągle korzystam z wymian książek, jednak papierowe są najlepsze dla mnie.
Gdzie nocować w podróżach objazdowy…
A może z air b'n'b? To też fajna opcja w większych miastach.
Koszt ślubu i wesela na 100 osób?
Wreszcie ludzie się opamiętali z zapraszaniem dawno nie widzianej rodziny i tylko najbliżsi...
Przyjęcie do przedszkola a szczepie…
Oj, niedługo już się skończy samowolka, do żłobka i przedszkola nie przyjmą i...