Pączki mięsne z ananasem
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
1 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
2 jajka
2 bułki
2 cebule
4 łyżeczki soli
2 szczypty pieprzu
2 łyżeczki ketchupu
16 plastrów ananasa
Mięso mielone dokładnie zagnieść z jajkami i namoczonymi w wodzie bułkami. Cebule obrać, pokroić w drobną kostkę i dodać do masy mięsnej. Przyprawić solą, pieprzem i ketchupem.
Plastry ananasa dokładnie osączyć na sicie i osuszyć papierowym ręcznikiem. Każdy plaster ananasa tak obłożyć masą mięsną, aby widać było jego zewnętrzny brzeg.
Mięsne pączki ułożyć na wyłożonym folią aluminiową ruszcie grilla. Posmarować je olejem i piec z każdej strony ok. 8 minut.