Pączki mięsne z ananasem

15 czerwca 2012, dodał: Marta Dąbrowska
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
2 jajka
2 bułki
2 cebule
4 łyżeczki soli
2 szczypty pieprzu
2 łyżeczki ketchupu
16 plastrów ananasa

Mięso mielone dokładnie zagnieść z jajkami i namoczonymi w wodzie bułkami. Cebule obrać, pokroić w drobną kostkę i dodać do masy mięsnej. Przyprawić solą, pieprzem i ketchupem.

Plastry ananasa dokładnie osączyć na sicie i osuszyć papierowym ręcznikiem. Każdy plaster ananasa tak obłożyć masą mięsną, aby widać było jego zewnętrzny brzeg.

Mięsne pączki ułożyć na wyłożonym folią aluminiową ruszcie grilla. Posmarować je olejem i piec z każdej strony ok. 8 minut.

file1339776508



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...