Ostra pasta bakłażanowa

2 października 2013,
dodał: Yolana
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
3 bakłażany
4 ząbki czosnku
2 ostre papryczki
łyżeczka soli
150 ml oliwy z oliwek

Przygotowanie:
Umytego bakłażana włożyć do rozgrzanego piekarnika  piec pod grillem ok. 30 min., aż zmięknie, a skórka się przyrumieni. Gdy ostygnie, obrać ze skórki, a miąższ zmiksować, do uzyskania jednolitej masy. Dodać papryczki bez gniazd nasiennych, sól i zmiażdżone ząbki czosnku i oliwę z oliwek. Wszystko zmiksować jeszcze raz. Podawać z chlebem.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....