Oscypek na pieczonym jabłku

6 grudnia 2021,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Fajna przekąska do piwa, świetnie pasuje tutaj dodatek konfitury z żurawiny i listek mięty:)

składniki:

3 jabłka

2 oscypki

łyżka masła klarowanego

100 gram miodu

pieprz

 

Jabłka pokroić w plastry, przedtem usunąć gniazda nasienne (nie usuwamy skórki). Oscypek kroimy w takie same plastry jak jabłka. Na patelni rozgrzewamy masło, podsmażamy jabłka na złoto, kładziemy na nich plasterki oscypka, zapiekamy pod przykryciem, podajemy z  żurawiną i odrobiną pieprzu.

 

 



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...