URODA I ZDROWIE

Oscypek na pieczonym jabłku

6 marca 2019, dodał: Redakcja

Fajna przekąska do piwa, świetnie pasuje tutaj dodatek konfitury z żurawiny i listek mięty:)

składniki:

3 jabłka

2 oscypki

łyżka masła klarowanego

100 gram miodu

pieprz

 

Jabłka pokroić w plastry, przedtem usunąć gniazda nasienne (nie usuwamy skórki). Oscypek kroimy w takie same plastry jak jabłka. Na patelni rozgrzewamy masło, podsmażamy jabłka na złoto, kładziemy na nich plasterki oscypka, zapiekamy pod przykryciem, podajemy z  żurawiną i odrobiną pieprzu.

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

wegetarianizm
Od pewnego czasu staram się ograniczać w swoim codziennym jadłospisie mięso i wychodzi...
Sukienka na wesele pudrowy róż
Moim zdaniem świetny wybór - jest jak najbardziej klasyczna i pasująca do tak istotnej...
Niedługo święta
W tym roku te święta będą jakieś takie nieświąteczne.... Nigdzie się nie wybieramy,...
Koronawirus - Wasze historie, ostrz…
Coraz więcej jest sceptyków nie wierzących w epidemię, bo informację są podawane tak,...