Oscypek na pieczonym jabłku

6 grudnia 2021, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Fajna przekąska do piwa, świetnie pasuje tutaj dodatek konfitury z żurawiny i listek mięty:)

składniki:

3 jabłka

2 oscypki

łyżka masła klarowanego

100 gram miodu

pieprz

 

Jabłka pokroić w plastry, przedtem usunąć gniazda nasienne (nie usuwamy skórki). Oscypek kroimy w takie same plastry jak jabłka. Na patelni rozgrzewamy masło, podsmażamy jabłka na złoto, kładziemy na nich plasterki oscypka, zapiekamy pod przykryciem, podajemy z  żurawiną i odrobiną pieprzu.

 

 



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.