URODA I ZDROWIE

Oleje dla cery dojrzałej i wymagającej

24 października 2014, dodał: Redakcja

_Aroma Massasje

Masz skórę dojrzałą i wymagającą? Często odczuwasz dyskomfort przy używaniu drogeryjnych kosmetyków? Szukasz cudownych preparatów do pielęgnacji twarzy i ciała? Skorzystaj z bogatej oferty olejów naturalnych.

Oleje do skóry i ich właściwości

Jakie są zalety naturalnych olejów roślinnych oferowanych przez firmę ETJA? Oleje są dobrze przyswajalne przez skórę, doskonale się wchłaniają i dostarczają jej bogatych składników odżywczych. Aromatyczne oleje do skóry są cennym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych (m.in. Omega-3 i Omega-6) oraz wielu witamin: A, E i D.

_olej-arganowy-bioJakie wykazują działanie? Oleje doskonale nawilżają i odżywiają skórę, a także stymulują procesy odnowy komórkowej. Nie tylko tworzą na naszej skórze tzw. powłokę ochronną, ale również przeciwdziałają nieuchronnemu starzeniu się skóry. Ponadto wspomagają leczenie wielu chorób skórnych.

Naturalne oleje do skóry stosujemy nie tylko po kąpieli, ale chętnie wykorzystujemy je też w trakcie masażu. Bardzo dobrze rozprowadzają się na skórze i wnikają w jej wewnętrzne warstwy. Pełnią także funkcję balsamu do włosów. Polecane są zwłaszcza do suchych i zniszczonych włosów.

W bogatej i wspaniałej ofercie firmy Etja znajdziemy dobrze znane oleje naturalne, jak olej avocado, olej arganowy, olej kokosowy, olej rycynowy, olej lniany, olej różany. Znajdziemy także całe bogactwo olejów mniej znanych, o cudownych i docenianych przez użytkowników właściwościach.

Wybrane oleje do skóry dojrzałej i ich właściwości:

1. OLEJ Z PESTEK ARBUZA /Citrullus Vulgaris (Watermelon) Seed Oil/ uzyskiwany z pestek arbuza w procesie tłoczenia na zimno . Przezroczyta ciecz o bardzo lekko różowej barwie zawiera ok 80% NNKT w tym kwas linolowy (typu omega 6) kwas _olej-z-pestek-arbuzaoleinowy (typu 9) i kwas a-linallenowy (typu omega 3). Olej z arbuza zawiera także aktywne substancje: karoten (prowitamina A), witaminę E oraz witaminy z grupy B, C i PP (niceyna). Bardzo lekki olej, który wchłania się szybko nie pozostawiając efektu tłustej skóry. Dzięki bogatej zawartości kwasów tłuszczowych przywraca i utrzymuje jej elastyczność. Nawilża i łagodzi podrażnienia. Doskonały do pielęgnacji wszystkich typów skóry począwszy od suchej do tłustej, trądzikowej, ale także dojrzałej.
Olej kosmetyczny z Pestek Arbuza firmy ETJA jest w 100% naturlany.

SPOSÓB UŻYCIA:
1. Olej można stosować bezpośrednio na skórę w celu jej nawilżenia.
2. Idealny do pielęgnacji skóry w okolicy oczu.
3. Kąpiel nawilżająco-ujędrniająca i masaż całego ciała.
4. Doskonały dodatek do odżywek i masek do włosów.
5. Masaż głowy we własnym zakresie.
6. Idealna baza dla naturalnych olejków eterycznych.
POCHODZENIE: Afryka południowa, Hiszpania

2. OLEJ Z PESTEK DYNI BIO /Cucurbita Pepo (Pumpkin) Seed Oil/ zimno tłoczony, otrzymywany z wyłuskanych pestek _olej-z-pestek-dyni-bio-dyni i oczyszczony w procesie sedymentacji. Zawiera około 80% nienasyconych kwasów tłuszczowych, witaminy A, C, E i K, B1, B2, B6 oraz betakaroten. Olej ma działanie uelastyczniające, zapobiega powstawaniu rozstępów. Dzięki dużej zawartości potasu ma działanie rozjaśniające blizny i przebarwienia. Doskonały do każdego rodzaju skóry, szczególnie dla cery dojrzałej.

SPOSÓB UŻYCIA:
1. Doskonały dodatek (10-20%) do produktów kosmetycznych (kremy, balsamy).
2. Jako wzbogacający dodatek uelastyczniająco-rozświetlający do innych olejów nośnikowych (20%).
3. Masaż uelastyczniający – dodatek do oliwek lub innych olejów nośnikowych w proporcji 1:2.
4. Kąpiel regenerująco-wygładzająca.
5. Baza do peelingów.
6. Stosować bezpośrednio na miejsca mocno spękane (łokcie, kolana, pięty).
Olej z pestek dyni BIO firmy Etja, jest wytwarzany z surowców ekologicznych i w 100% naturalny. Posiada certyfikat BCS DE-ӦKO.

3. OLEJ Z OGÓRECZNIKA LEKARSKIEGO BIO /Borago Officinalis Seed Oil/ zimno tłoczony, otrzymywany  z nasion ogórecznika lekarskiego. Zawiera znaczne ilości kwasu gamma linolenowego (GLA)- 25% oraz kwas omega-6. Działa _olej-z-ogorecznika-lekarskiego-bioprzeciwzapalnie, bakteriobójczo, reguluję wilgotność, przemianę komórkową i pracę gruczołów łojowych.  Regeneruję, uelastycznia skórę i łagodzi swędzenia.  Posiada  ogromne znaczenie w leczeniu dolegliwości skórnych. Przeznaczony dla skóry dojrzałej, wrażliwej, suchej i zniszczonej.

SPOSOBY UŻYCIA:
1. Może być stosowany bezpośrednio na skórę.
2. Dodawać  10-15% jako aktywną substancję do kremów.
3. Kąpiel regenerująco-lecznicza dla skóry bardzo suchej. Do wanny wypełnionej 1/3 ciepłej wody wolej ok 10 ml oleju. Silnie nawilży całe ciało.
4. Leczniczy masaż.
5. Dokonały dodatek o właściwościach ujędrniających do nawilżających balsamów oraz oliwek do ciała.

Olej z Ogórecznika Lekarskiego BIO firmy Etja, jest wytwarzany z surowców ekologicznych i w 100% naturalny. Posiada certyfikat BCS DE-ӦKO.

4. OLEJ Z NASION MARCHWI /Daucus Carota Oil/ o intensywnej pomarańczowej barwie powstaje w procesie tłoczenia na zimno nasion marchwi. Niezwykle bogaty w beta-karoten, kwasy tłuszczowe w tym stearynowy, linolowy i palmitynowy. _olej-z-nasion-dzikiej-marchwiZawiera również 5 witamin A, B, C, E i F. Doskonale nawilża, odmładza i regeneruje skórę, dlatego doskonały jest w leczeniu łuszczycy, oparzeń, blizn oraz pęcherzy. Dzięki swoim właściwością rewitalizującym i kojącym nadaje się do skóry po intensywnym opalaniu. Przeznaczony do skóry wysuszonej, dojrzałej i spękanej. Posiada dużą wartość leczniczą dzięki działaniu przeciwzapalnemu.
Olej z Nasion Marchwi oferowany przez firmę ETJA jest w 100% naturalny.

SPOSÓB UŻYCIA:
1. Bezpośrednio na skórę.
2. Do aplikacji na twarz (zaleca się stosować w stężeniu 10-15 % z innym naturalnym olejem nośnikowym np. jojoba gold).
3. Dodatek do kremów, odżywek, szamponów, balsamów.
4. Baza dla naturalnych olejków eterycznych.
5. Wpływa regenerująco na skórę poddawaną mocnemu opalaniu (solarium).
6. Idealny do cery jasnej.
POCHODZENIE: Niemcy

5. OLEJ Z CZARNEJ PORZECZKI /Ribes Nigrum Seed Oil/ zimnotłoczony, rafinowany, otrzymany z nasion czarnej _olej-z-czarnej-porzeczkiporzeczki Ribes Nigrum. W oleju z nasion czarnej porzeczki  dość dużo kwasu GLA-14% oraz rzadki kwas stearydynowy (SDA). Nadaję się do produktów dla dzieci i osób ze schorzeniami skóry takimi jak łuszczyca czy egzema. Przeznaczony dla skóry dojrzałej, wrażliwej, zniszczonej i suchej.

SPOSÓB UŻYCIA:
1. Olej ten może być aplikowany bezpośrednio na skórę.
2. Jako środek przeciwzapalny jest idealnym dodatkiem do bazy olejowej wykorzystywanej w masażu.
3. Dodatek do kremów nawilżających i przeciwstarzeniowych, silnie nawilża suchą skórę. Sugerowane stężenie 5-15%.
4. Używać jako oliwkę do delikatnej skóry, która dzięki lekkiej formule nie pozostawia efektu tłustej skóry.
5. Kąpiel z delikatnie nawilżająco-uelastyczniająca. Do wanny wypełnionej 1/3 wody wlac ok 8-10 ml oleju.
Olej brzoskwiniowy oferowany przez firmę ETJA jest w 100% naturalny.

6. OLEJ Z PESTEK GRANATU BIO /Punica Granatum Seed Oil/ tłoczony na zimno olej z wyselekcjonowanych nasion drzew Granatowca właściwego. Głównym kwasem tłuszczowym w tym oleju jest kwas punikowy w ilości ponad 72% _olej-z-pestek-granatu-bioodpowiadający za właściwości przeciwzapalne. Zawiera także , bioaktywne składniki: garbniki, flawonoidy, fitosterole, gammatakoferol, witaminy z grupy B, C, PP, kwas cytrynowy i jabłkowy.  Ze względu na swoje silne właściwości odżywcze uelastyczniające i odżywcze wykorzystywany jest coraz częściej w kosmetyce naturalnej .Ze względu na dużą zawartość nienasyconych skoniugowanych kwasów tłuszczowych łagodzi bóle mięśniowe i zmniejsza powstałe opuchlizny. Polecany dla skóry dojrzałej, wrażliwej, suchej oraz starzejącej się (szczególnie w okresie przekwitania). Działa wspomagająco w trądziku zwyczajnym i różowatym.

SPOSOBY UŻYCIA:
1. Nie stanowi dobrej bazy ze względu na swoją gęstość.  Dzięki dużej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych stosować bardziej jako substancję czynną do 6-7%.
2. Idealny dodatek do kremów pod oczy, lub maści na opuchliznę.
3. Dodatek do oliwek do masażu. Polecany zwłaszcza dla osób aktywnie spędzających czas, gdzie dochodzi do wielu bólów mięśniowych.
4. Dodawany w balsamach do ciała w stężeniu 5% w stosunku do ilości kosmetyku zapobiega powstawaniu nowych naczyń krwionośnych.
5. Mieszać z innym olejem nośnikowym np. z Awokado BIO i dodawać do kąpieli. Zmieszaj ok. 5 ml oleju z pestek granatu z innym nośnikiem olejowym i wlej do wanny wypełnionej 1/3 ciepłej wody.  Taka kąpiel silnie ujędrni skórę na całym ciele.
Olej z Pestek Granatu BIO firmy Etja, jest wytwarzany z surowców ekologicznych i w 100% naturalny. Posiada certyfikat BCS DE-ӦKO.

Jakie olejki najlepiej stosować do relaksującego masażu? Doskonałym wyborem będą naturalne oleje nośnikowe, takie jak olej arganowy BIO, avocado BIO, z nasion dzikiej róży BIO, Jojoba, z miąższu kokosa BIO.  Połączenie ciepłego olejku z _olej-avokado-bioodpowiednimi technikami masażu, to prawdziwy relaks dla zmęczonego i zestresowanego ciała i umysłu. Olejki przeznaczone do masażu relaksacyjnego rozluźniają, regenerują, uwalniają od napięć i wprowadzają w błogi nastrój. Pamiętajmy, że masaż wykonujemy techniką delikatnego uklepywania i głaskania ciała zawsze w kierunku serca. Bezpieczniejszy jest masaż miejscowy czyli delikatne nacieranie bolących mięśni, stawów czy pleców roztworem olejku.

Marzysz o relaksującej kąpieli i chcesz przy tym stworzyć przyjemną atmosferę w łazience? A czy wiedziałaś, że regularne stosowanie olejku do kąpieli poprawia kondycję, wygląd skóry oraz zapobiega jej wysuszeniu? Aromatyczne olejki dodane do kąpieli sprawią, że Twoja skóra stanie się miękka, aksamitnie gładka, nawilżona i otulona Twoim ulubionym zapachem. Najczęściej stosowane olejki do kąpieli to: olej kokosowy BIO, migdałowy,  olejek arganowy BIO, Avocado BIO oraz olejki eteryczne, takie jak olejek eukaliptusowy, lawendowy, z drzewa różanego oraz wszystkie cytrusowe. Jednak wszystko zależy od Twoich upodobań. Możesz dokonać wyboru kąpieli orientalnej, stosując olejek ylang-ylang oraz paczulowy. Warto zaznaczyć, że olejki do kąpieli nie tylko rozgrzewają zmysły, ale przede wszystkim chronią skórę przed szkodliwym działaniem czynników zewnętrznych.

Skorzystaj z dobroczynnych właściwości olejków oferowanych przez firmę Etja.

POLECAMY STRONĘ: www.etja.pl

 

 

 

 





loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

3 komentarzy do Oleje dla cery dojrzałej i wymagającej

  1. avatar Redakcja pisze:

    Nie prowadzimy sprzedaży, jedynie promujemy te produkty na portalu. Wszelkie informacje o kosztach dostawy znajdują się na stronie etja.pl.

  2. avatar Elisabeth Buczek pisze:

    Witam.jestem bardzo zainteresowana olejami do smarowania wysuszonej wrazliwej z bliznami skory osoby55 letniej.prosze mi xos zaproponowac,podac sposob polatnosci i czy paczka moze zostac wyslana do Sztokholmu?

  3. avatar Malwinka pisze:

    Na co dzień używam kremów La Milu ale ten olejek argonowy jest idealnym dopełnieniem kuracji skóry twarzy.Jak dla mnie najlepsze połącznie.

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Moodo.pl kupowałyście tam?
Czasem szukanie tańszej oferty nie idzie w parze z jakością ubrań... Pozornie tańsza rzecz...
Feromony a biznes
W niektórych sklepach jednak korzysta się z zapachów - niekoniecznie tylko z feromonów...
Moda na naturalne preparaty
Warto też czytać składy, bo czasem tej natury jest w produkcie baaardzo mało...
Czarnogóra - warta poznania?
Fajnie byłoby tam kiedyś pojechać...