Ogórkowa Niani

25 października 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Syta zupa z pulpecikami z mięsa mielonego.

Czas : 1 godzina

Składniki : 1 szklanka przecieru ogórkowego ( takiego domowego )

2 marchewki

½ pietruszki

1/8 selera

½ pory

4 średnie ziemniaki

25 dag mięsa mielonego wieprzowo-wołowego

1 łyżeczka sosu sojowego(lub maggi )

2 kostki bulionu wołowego Knorra ( lub 1 Bulionetka wołowa Knorra )

½ łyżeczki mielonego pieprzu

½ szklanki słodkiej śmietany

2 łyżeczki mąki

2 łyżki usiekanego koperku

1 ½ litra wody

Ziemniaki i warzywa obrać . Ziemniaki pokroić w słupki , marchew w plasterki. Porę posiekać w pół talarki . Resztę utrzeć na tarce jarzynowej. Wszystko włożyć do garnka i zalać wodą . Dodać kostki bulionowe .Doprowadzić do wrzenia. Mięso mielone wyrobić z sosem sojowy. Na wrzący wywar wrzucać kuleczki mięsa wielkości orzecha laskowego ( ma wyjść ok. 40-50 kulek ). Zupę gotować 45 minut. Wlać przecier ogórkowy .Rozrobić mąkę zimną z wodą i wlać do zupy . Zagotować. Dodać śmietanę . Wsypać koper . Doprawić pieprzem .

file1256474905

Przepis dodany przez: Babciagramolka



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz