Naleśniki ze szpinakiem z sałatką

5 maja 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Ciasto naleśnikowe:

1 szklanka mąki
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki wody
2 żółtka
szczypta soli

* zmiksować wszystkie składniki, przed samym smażeniem ubić pianę
* z 2 białek i dodać do ciasta,
* smażyć na oleju, lub pocierając patelnię słoniną.

Składniki na farsz:

1 opakowanie mrożonki „Szpinak” POLTINO
20 dkg sera żółtego
1 łyżka masła
2 ząbki czosnku
sól

Sałatka:

pomidory cherry
opakowanie „Bób” POLTINO
sałata ruckola
łyżka oliwy z oliwek i łyżka octu balsamicznego, sól, pieprz

Przygotowanie szpinaku:

* szpinak poddusić z łyżką masła, doprawić solą i dwoma roztartymi ząbkami czosnku,
* szpinak ułożyć na naleśnikach, zwinąć, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać startym żółtym serem i zapiekać w piekarniku ok. 20 min w temp. 180°C,
* Sałatę wykolę skropić oliwą i octem balsamiczny, pokroić pomidorki na pół wymieszać z sałatą doprawić solą pieprzem
* serwować na gorąco jako samodzielne danie.

źr·ódło: www.poltino.pl



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...