Naleśniki z soczewicą

16 września 2010,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 16 usmażonych średnich naleśników
– 25 dag zielonej soczewicy
– 6 ząbków czosnku
– 8 łyżek startego żółtego sera
– oliwa
– sól, pieprz

Soczewicę namoczyć w zimnej wodzie i dostawić na około 5 godzin. Odlać wodę i zagotować w świeżej posolonej wodzie do miękkości. Odcedzoną soczewicę zmiksować na gładką masę z pogniecionymi ząbkami czosnku, doprawić mocno solą i pieprzem. Nałożyć masę na naleśniki i zwinąć w rulony. Ułożyć na natłuszczonej blasze. Posypać starty żółtym serem. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 160 stopni C przez 20 minut.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...