Naleśniki z soczewicą

16 września 2010,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 16 usmażonych średnich naleśników
– 25 dag zielonej soczewicy
– 6 ząbków czosnku
– 8 łyżek startego żółtego sera
– oliwa
– sól, pieprz

Soczewicę namoczyć w zimnej wodzie i dostawić na około 5 godzin. Odlać wodę i zagotować w świeżej posolonej wodzie do miękkości. Odcedzoną soczewicę zmiksować na gładką masę z pogniecionymi ząbkami czosnku, doprawić mocno solą i pieprzem. Nałożyć masę na naleśniki i zwinąć w rulony. Ułożyć na natłuszczonej blasze. Posypać starty żółtym serem. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 160 stopni C przez 20 minut.



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...