Naleśniki z soczewicą

16 września 2010,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 16 usmażonych średnich naleśników
– 25 dag zielonej soczewicy
– 6 ząbków czosnku
– 8 łyżek startego żółtego sera
– oliwa
– sól, pieprz

Soczewicę namoczyć w zimnej wodzie i dostawić na około 5 godzin. Odlać wodę i zagotować w świeżej posolonej wodzie do miękkości. Odcedzoną soczewicę zmiksować na gładką masę z pogniecionymi ząbkami czosnku, doprawić mocno solą i pieprzem. Nałożyć masę na naleśniki i zwinąć w rulony. Ułożyć na natłuszczonej blasze. Posypać starty żółtym serem. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 160 stopni C przez 20 minut.



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....