Naleśniki z soczewicą

16 września 2010,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 16 usmażonych średnich naleśników
– 25 dag zielonej soczewicy
– 6 ząbków czosnku
– 8 łyżek startego żółtego sera
– oliwa
– sól, pieprz

Soczewicę namoczyć w zimnej wodzie i dostawić na około 5 godzin. Odlać wodę i zagotować w świeżej posolonej wodzie do miękkości. Odcedzoną soczewicę zmiksować na gładką masę z pogniecionymi ząbkami czosnku, doprawić mocno solą i pieprzem. Nałożyć masę na naleśniki i zwinąć w rulony. Ułożyć na natłuszczonej blasze. Posypać starty żółtym serem. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 160 stopni C przez 20 minut.



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...