Naleśniki z pieczarkami i topionym serkiem

18 lutego 2024, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

Ciasto:

¾ szklanki maki pszennej pp

¾ szklanki mleka

1 jajko

2 łyżki oliwy z oliwek

1 szczypta proszku do pieczenia

1 szczypta soli

½ łyżeczki suszonej papryczki jalapeno

½ łyżeczki pieprzu ziołowego

Farsz:

100 g serka topionego

1 średnia cebula

15 dkg pieczarek

1 łyżka oliwy z oliwek

1 szczypta soli

1 szczypta ziołowego pieprzu

Z podanych składników zrobić rzadkie ciasto (w razie potrzeby dolać mleka). Usmażyć naleśniki (wychodzi ok. 5 szt.). Na patelnię wlać oliwę, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i sól. Zeszklić. Dodać pokrojone w plastry pieczarki, smażyć przez 5 minut. Dodać pieprz. Połowę każdego naleśnika posmarować serkiem topionym, nałożyć porcję farszu i zwijać jak krokiety. Podawać ciepłe (w razie potrzeby podgrzać w piekarniku lub kuchence mikrofalowej).

Smacznego!

file1265560766



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz