Naleśniki z kiełbasą i pieczarkami oraz srerem

7 lutego 2011, dodał: aniuska42
Artykuł zewnętrzny

składniki:

Ciasto naleśnikowe:

mąka pszenna 2 szklanki
jajka 3 szt
mleko na oko(około 1 szklanki)
woda gazowana 1 szklanka
sól do smaku

Dodatki:

kiełbaska posiekana w kostkę
starty ser
drobno posiekane pieczarki
tłuszcz na patelnie

z ciasta zrobić masę naleśnikową

Następnie rozgrzać tłuszcz na patelni i zacząć smażyć naleśniki. Na smażonego naleśnika wrzucić pokrojoną wcześniej kiełbaskę, pieczarki ( drobno posiekane) oraz starty ser i zalać kolejną masą naleśnikową. Piec na małym ogniu. Obrócić po upieczeniu jednej strony na drugą. Po upieczeniu wyłożyć na talerz i polać ketchupem.
Uwaga mnóstwo kalorii!



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz