Naleśniki z białym serem i dżemem

17 listopada 2009, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 1 białko
  • 3 łyżki mąki pszennej z pełnego przemiału
  • ¾ szklanki mleka 0%
  • ¼ szklanki gazowanej mineralnej wody (w razie potrzeby)
  • szczypta soli
  • 100 g chudego twarogu
  • 1 łyżka dżemu truskawkowego słodzonego fruktozą
  • 1 łyżka dżemu brzoskwiniowego słodzonego fruktozą
  • ½ łyżeczki oliwy z oliwek (do posmarowania patelni)

file1258475088

Z białka, mąki, soli i mleka przygotować niezbyt gęste ciasto naleśnikowe (w razie potrzeby dolać wody). Patelnię smarować odrobiną oliwy, usmażyć 4 naleśniki. Każdy naleśnik posmarować ½ łyżki dżemu i nałożyć na niego 25 g białego sera. Zwinąć w rulon.

Smacznego!



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz