Naleśniki z białym serem i dżemem
Artykuł zewnętrzny
składniki:
- 1 białko
- 3 łyżki mąki pszennej z pełnego przemiału
- ¾ szklanki mleka 0%
- ¼ szklanki gazowanej mineralnej wody (w razie potrzeby)
- szczypta soli
- 100 g chudego twarogu
- 1 łyżka dżemu truskawkowego słodzonego fruktozą
- 1 łyżka dżemu brzoskwiniowego słodzonego fruktozą
- ½ łyżeczki oliwy z oliwek (do posmarowania patelni)
Z białka, mąki, soli i mleka przygotować niezbyt gęste ciasto naleśnikowe (w razie potrzeby dolać wody). Patelnię smarować odrobiną oliwy, usmażyć 4 naleśniki. Każdy naleśnik posmarować ½ łyżki dżemu i nałożyć na niego 25 g białego sera. Zwinąć w rulon.
Smacznego!