Naleśniki z białym serem i dżemem

17 listopada 2009,
dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 1 białko
  • 3 łyżki mąki pszennej z pełnego przemiału
  • ¾ szklanki mleka 0%
  • ¼ szklanki gazowanej mineralnej wody (w razie potrzeby)
  • szczypta soli
  • 100 g chudego twarogu
  • 1 łyżka dżemu truskawkowego słodzonego fruktozą
  • 1 łyżka dżemu brzoskwiniowego słodzonego fruktozą
  • ½ łyżeczki oliwy z oliwek (do posmarowania patelni)

file1258475088

Z białka, mąki, soli i mleka przygotować niezbyt gęste ciasto naleśnikowe (w razie potrzeby dolać wody). Patelnię smarować odrobiną oliwy, usmażyć 4 naleśniki. Każdy naleśnik posmarować ½ łyżki dżemu i nałożyć na niego 25 g białego sera. Zwinąć w rulon.

Smacznego!



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.