Myszki – jajka faszerowane anchois

11 marca 2015, dodał: klorus
Artykuł zewnętrzny

Składniki

6 jajek
2 filety z sardeli (anchois)
łyżka majonezu
biały pieprz
do dekoracji:
szczypiorek, koperek, rzodkiewki, ziarna pieprzu

  • Sposób przygotowania
    Jajka gotujemy na twardo w wodzie z dodatkiem łyżki soli i studzimy. Rozcinamy na pół i delikatnie wyciągamy żółtka. Żółtka, majonez i filety z sardeli blendujemy razem. Doprawiamy do smaku białym pieprzem. Pastę przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy rozetki. Jajka układamy farszem do dołu. Dekorujemy robiąc oczy z ziaren czarnego pieprzu, uszka z rzodkiewki i nozdrza z szczypiorku..



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...