Muszle makaronowe z nadzieniem serowym w sosie pomidorowym

22 stycznia 2013, dodał: konieczna
Artykuł zewnętrzny

składniki:

ok.20 sztuk muszli makaronowych
pestki dyni
150 dag twarogu
1 camembert
2 łyżki mascarpone
1 białko jajka
1/2 szklanki bulionu
puszka pomidorów
czarne oliwki
pieprz
sól
cukier
oregano
bazylia
oliwa z oliwek

Makaron ugotuj wg opisu na opakowaniu. Ser camembert pokrój na małe plastry, twaróg mieszamy z prażonymi pestkami, mascarpone oraz białkiem. Na dno muszli kładziemy plaster camembert, łyżkę nadzienia i przekrojone oliwki. Do miski wlewamy pomidory, dodajemy bulion, przyprawiamy oregano, bazylią, solą, pieprzem i dwoma łyżkami cukru. Powstały sos wlewamy do naczynia żaroodpornego, wkładamy muszle, polewamy oliwą i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy około pół godziny.

file1358889877



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...