Muszle makaronowe z nadzieniem serowym w sosie pomidorowym
Artykuł zewnętrzny
-
składniki:
- ok.20 sztuk muszli makaronowych
- pestki dyni
- 150 dag twarogu
- 1 camembert
- 2 łyżki mascarpone
- 1 białko jajka
- 1/2 szklanki bulionu
- puszka pomidorów
- czarne oliwki
- pieprz
- sól
- cukier
- oregano
- bazylia
- oliwa z oliwek
Makaron ugotuj wg opisu na opakowaniu. Ser camembert pokrój na małe plastry, twaróg mieszamy z prażonymi pestkami, mascarpone oraz białkiem. Na dno muszli kładziemy plaster camembert, łyżkę nadzienia i przekrojone oliwki. Do miski wlewamy pomidory, dodajemy bulion, przyprawiamy oregano, bazylią, solą, pieprzem i dwoma łyżkami cukru. Powstały sos wlewamy do naczynia żaroodpornego, wkładamy muszle, polewamy oliwą i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy około pół godziny.