Muszle makaronowe z nadzieniem serowym w sosie pomidorowym

22 stycznia 2013, dodał: konieczna
Artykuł zewnętrzny

składniki:

ok.20 sztuk muszli makaronowych
pestki dyni
150 dag twarogu
1 camembert
2 łyżki mascarpone
1 białko jajka
1/2 szklanki bulionu
puszka pomidorów
czarne oliwki
pieprz
sól
cukier
oregano
bazylia
oliwa z oliwek

Makaron ugotuj wg opisu na opakowaniu. Ser camembert pokrój na małe plastry, twaróg mieszamy z prażonymi pestkami, mascarpone oraz białkiem. Na dno muszli kładziemy plaster camembert, łyżkę nadzienia i przekrojone oliwki. Do miski wlewamy pomidory, dodajemy bulion, przyprawiamy oregano, bazylią, solą, pieprzem i dwoma łyżkami cukru. Powstały sos wlewamy do naczynia żaroodpornego, wkładamy muszle, polewamy oliwą i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy około pół godziny.

file1358889877