Muszle makaronowe z nadzieniem mięsno-szpinakowym
Artykuł zewnętrzny
20 szt muszli makaronowych starty żółty ser do posypania 300 g mięsa mielonego 250 g mrożonego szpinaku 200 ml sosu pomidorowego cebula 2 ząbki czosnku sól,pieprz,słodka czerwona papryka,majeranek,bazylia,oregano,tymianek do smaku olej do smażenia masło do szpinaku Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju,często mieszając.Rozmrożony szpinak obsmażyć na maśle. I dusić aż woda odparuje. Cebulę pokroić w kostkę podsmażyć na gorącym oleju. Do podsmażonej cebuli dodać mięso,przeciśnięty czosnek, sos pomidorowy i szpinak.Doprawić do smaku przyprawami i chwilę poddusić. Muszle napełnić ciepłym nadzieniem, wierz posypać żółtym serem i ułożyć w natłuszczonym naczyniu do zapiekania.Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 15 minut w temperaturze 180 st. C.