URODA I ZDROWIE

Muślinowa zupa z pomidorów, cukinii z rukolą

2 sierpnia 2018, dodał: Redakcja

zzz

składniki:

1 porcja – 122 kcal

– kilogram mięsistych pomidorów
– 2 cebule
– łyżka masła
– w szklanki bulionu warzywnego
– 1 ząbek czosnku
– 1/2 cukinii
– łyżka oleju
– garść rukoli
– sól, pieprz

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na ćwiartki, cebule obrać, posiekać. Podsmażyć na maśle, wrzucić pomidory, chwilę razem dusić, zmiksować. Masę pomidorowo-cebulową rozprowadzić bulionem, doprawić do smaku solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem.Zagotować, cukinię opłukać, pokroić w paseczki, podsmażyć na oleju, zupę rozlać do miseczek, każdą porcję posypać podsmażoną cukinią i drobno pokrojoną rukolą.

 

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Problemy z kręgosłupem
U mnie koniecznie trzeba było zrobić rezonans całego kręgosłupa a teraz czeka mnie rehabilitacja...
Ból w śródstopiu
Może warto zrobić rezonans? Ja szybko dostałam się w Warszawie do https://radiomedica.pl/...
Wazelina zamiast odżywki do rzęs?
Lepszy jest olejek rycynowy, ale trzeba uważać, żeby nie dostał się do oka...
Ekskluzywne ciuchy - gdzie?
Też lubię, ale też lubię też ubrania od projektantki Agaty Wojtkiewicz ;)