Muślinowa zupa z pomidorów, cukinii z rukolą

2 sierpnia 2018,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

zzz

składniki:

1 porcja – 122 kcal

– kilogram mięsistych pomidorów
– 2 cebule
– łyżka masła
– w szklanki bulionu warzywnego
– 1 ząbek czosnku
– 1/2 cukinii
– łyżka oleju
– garść rukoli
– sól, pieprz

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na ćwiartki, cebule obrać, posiekać. Podsmażyć na maśle, wrzucić pomidory, chwilę razem dusić, zmiksować. Masę pomidorowo-cebulową rozprowadzić bulionem, doprawić do smaku solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem.Zagotować, cukinię opłukać, pokroić w paseczki, podsmażyć na oleju, zupę rozlać do miseczek, każdą porcję posypać podsmażoną cukinią i drobno pokrojoną rukolą.

 

 

 



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...