Musli z galaretką

29 kwietnia 2011, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • galaretka truskawkowa,
  • szkl. mleka,
  • 2 łyżki cukru,
  • 2 łyżki masła,
  • 10 dag kaszy manny,
  • szkl. truskawek z kompotu

Galaretkę rozpuścić w 1/2 l gorącej wody. Przestudzić. Mleko zagotować z cukrem. Masło stopić, ciągle mieszając, powoli wsypywać kaszę. Gdy kasza się przyrumieni wlać gorące mleko i gotować ok. 2-3 min na małym ogniu. Masę wylać do płaskiego naczynia. Ostudzić i pokroić w kostkę. Ponakładać do pucharków bądź salaterek, dodać truskawki. Zalać galaretką. Pozostawić do zastygnięcia.

Deser bardzo prosty, szybki i lekki. Można użyć dowolnych owoców dobierając jedynie smak galaretki.

file1304074150