Muffinki z karmelem i bananem – NAJLEPSZE

25 października 2012,
dodał: tiamomode
Artykuł zewnętrzny

Składniki

suche:

1 i 1/2 filiżanki mąki pszennej

1/2 łyżeczki sody oczyszczonej

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

4 łyżki cukru

mokre:

10 łyżek masła

1 jajko

3/4 filiżanki jogurtu naturalnego

1 banan

3/4 filiżanki gotowej masy kajmakowej (podgotować by stała się płynna)

Wykonanie:

Suche składniki wymieszać w misce.

Masło stopić i ostudzić. Wymieszać łyżką z rozbełtanymi jajkami i jogurtem.

Dodać rozgniecionego widelcem banana oraz masę kajmakową.

Nakładać do foremki do 3/4 wysokości.

Piec 25 minut w temp. 180 stopni Celsjusza.

Pychota! Muffinki wychodzą bardzo wilgotne w środku i takie też są dopóki nie znikną ze stołu:-)



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.