Mój Bigos

7 grudnia 2009,
dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

Kilka suszonych śliwek i kilka suszonych grzybów namocz w wodzie, osobno.
50 dag białej kapusty poszatkuj. Z 1 kg kapusty kiszonej odciśnij sok,
też poszatkuj. 1 większą cebulę, pokrój, przyrumień. Dodaj 4 pokrojone w kostkę kiełbaski, przysmaż razem z cebulą. 20 dag pieczarek, obierz, pokrój w kostkę, przysmaż na tłuszczu. W większym garnku zagotuj 0,5 litra wody dodaj 0,50 dag żeberek wieprzowych, lub innego mięsa. Obie kapusty włóż do garnka, gotuj.
Dodaj grzyby, śliwki, 3 liście laurowe, 3 ziarenka ziela angielskiego, sól i pieprz. Dodaj kiełbasę z cebulą i pieczarki. Można dodac szklankę wina czerwonego, dusic pod przykryciem, aż bedzie miękkie. Bigos najlepiej smakuje po paru dniach,wszystkie składniki muszą przejśc wzajemnie swoim aromatem.

file1260173366



FORUM - bieżące dyskusje

jaką wodę pić?
Nie lubisz smaku samej wody? Miałam tak kiedyś, a potem jakoś się przyzwyczaiłam.
Ogólnie o zdrowiu
Witaminka D musi być, do tego B12 i jak czuję się gorzej,...
Problem z włosami
No właśnie, słusznie zauważyłaś Iwonko, że to skład powinien decydować o wyborze suplementu. Zazwyczaj...
Na Jesienne smutki jakie zapachy?
O zapachu prania? :D Brzmi ciekawie. Zawsze lubiłam tę świeżość, jak ktoś w pobliżu...

Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.