Młoda kapusta z koperkiem lekko zakwaszana

19 maja 2011,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Jarzynka z młodej kapusty białej obgotowana, duszonej z koperkiem, doprawionej sokiem z cytryny.

Czas : 30 minut

Składniki :

  • 1/2 młodej kapusty ( ok. 0,5 kg )
  • pęczek koperku
  • 1/2  kostki bulionu drobiowego Knorra
  • sól
  • cukier
  • sok z cytryny
  • 2 łyżki masła

Kapustę poszatkować drobno. Zalać wodą. Dodać do niej kostkę bulionową. Gotować 20 minut. Odcedzić. Dodać masło, koper  i olej. Dusić 10 minut mieszając. Doprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny. Kapustka powinna być lekko kwaskowa.

file1305825131



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...