URODA I ZDROWIE

Mini hot-dogi z grilla w trzech wersjach!

8 czerwca 2017, dodał: thegrooba

SKŁADNIKI (dla 3 osób po 3 bułeczki):

file1339704422

  • 9 małych, podłużnych miękkich bułeczek, np śniadaniowych
  • masło do posmarowania bułeczek
  • 3 mini paróweczki
  • 3 kiełbaski „do piwa”
  • 3 małe białe kiełbaski surowe
  • ketchup
  • sos tatarski : 2 łyżki majonezu, 1 łyżeczka łagodnej musztardy, 2 korniszony, 10 marynowanych pieczarek, 1/2 cebulki czerwonej, szczypta soli i pieprzu
  • sos ogórkowy: 2 ogórki kiszone, 1 łyżeczka miodu, 1 łyżeczka musztardy dijon
  • chrzan żurawinowy: 2 łyżki chrzanu śmietankowego, 2 łyżeczki konfitury żurawinowej

oraz:

  • sałata, np roszponka
  • koktajlowe pomidorki


PRZYGOTOWANIE:

Przygotować sosy: Chrzan wymieszać z żurawiną. Majonez wymieszać z musztardą, dodać drobno posiekane składniki: pieczarki, ogórki i cebulkę, doprawić do smaku. Ogórki do sosu zetrzeć na grubych oczkach i dobrze odcisnąć w dłoniach, osuszyć dodatkowo ręcznikiem papierowym, wymieszać z miodem i musztardą.
Bułeczki rozkroić, posmarować delikatnie masłem. Parówki podgrzać w wodzie, kiełbaski białe zaparzyć i zgrillować z obu stron, a kiełbaski do piwa zarumienić na natłuszczonej patelni, potrząsając nią.
Rozkrojone bułki podpiec chwilę na suchej powierzchni rozgrzanego grilla z obu stron. Do każdej dodać łyżeczkę sosu i kiełbaskę oraz sałatę i pomidorki.
Propozycja kombinacji: biała kiełbaska + sos chrzanowo-żurawinowy. Kiełbaska do piwa + sos tatarski i ketchup (opcjonalnie), Parówki + sos ogórkowy.

 


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Spawanie
Mam znajomego, który robi to profesjonalnie i dlatego nie ma problemu jak mam...
Studia w Warszawie
Jeśli studia w stolicy, to tylko zaoczne, bo przy tych cenach mało którego...
Antyperspirant
A próbowałyście olejków eterycznych? Można wymieszać z ulubionym kremem i zastosować pod pachami:)
teatr
Czasem chodzę do teatru, ale raczej na klasykę, bo nowoczesne sztuki to...