Na obiad: Kotleciki mielone z pieczarkami

13 września 2012, dodał: aliss06
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 400g mięsa
  • bułka (może być czerstwa)
  • jajko
  • cebula
  • 20 dkg pieczarek
  • sól, pieprz
  • zielenina
  • bułka tarta do panierki
  • olej do smażenia

Mięso oczyścić z błon i kości, pokroić. Bułkę namoczyć w wodzie lub mleku. Cebulę pokroić na części. Mięso, cebulę i odciśniętą bułkę zemleć. Do masy dodać jajko i przyprawy, dokładnie wymieszać. Jeśli jest zbyt rzadka można dodać odrobinę bułki tartej lub kaszy manny. Pieczarki obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju, dodając odrobinę soli. Z mięsa na dłoni zrobić placuszek, nałożyć porcję farszu pieczarkowego i uformować w kotleta. Każdego obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron. Pod koniec można podlać niewielką ilością wody i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu, aby mieć pewność, że mięso w środku nie będzie surowe.

file1347554190



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Lampy solne
Czy są jakieś przeciwwzskazania do użytkowania takiej lampy?
Uszkodzony telefon - naprawa samemu…
Niedawno wymieniłam sobie obudowę sama. Kupiłam klej, którego używa się w serwisach - kilkanaście...
Depilacja laserowa - czy skuteczna?
Ale tak całkowicie bezbolesny jest z tą głowicą? Nawet w momentach strzałów?
pielęgnacja biustu
Na szczęście w tej okolicy zimna woda nie sprawia, że chce się krzyczeć...