Mielone z parówką w 30 minut

30 czerwca 2011, dodał: beatkaa153
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

mięso mielone 40 dag
bułka 1 sztuka
mleko 1 szklanka
jajko 1 sztuka
cebula 1/2 sztuki
parówki 2-3 sztuki
pietruszka 1/4 pęczka
bułka tarta do panierki
sól do smaku
olej do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 1-2 plastry

Przygotowanie:

Do mięsa dodać namoczoną i odciśniętą bułkę. Wbić jajko. Dodać drobno pokrojoną cebulę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zarobić masę. Parówkę obrać z osłonek i przekroić na trzy części. Ser pokroić w słupki. Pietruszkę umyć i drobno pokroić. Kawałki masy rozpłaszczać na dłoni. Kłaść na nią kawałek parówki, trochę sera i pietruszki. Zawijać kotlety. Obtaczać w bułce i smażyć na rumiano.

file1309445292



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.