Mielone z parówką w 30 minut

30 czerwca 2011,
dodał: beatkaa153
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

mięso mielone 40 dag
bułka 1 sztuka
mleko 1 szklanka
jajko 1 sztuka
cebula 1/2 sztuki
parówki 2-3 sztuki
pietruszka 1/4 pęczka
bułka tarta do panierki
sól do smaku
olej do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 1-2 plastry

Przygotowanie:

Do mięsa dodać namoczoną i odciśniętą bułkę. Wbić jajko. Dodać drobno pokrojoną cebulę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zarobić masę. Parówkę obrać z osłonek i przekroić na trzy części. Ser pokroić w słupki. Pietruszkę umyć i drobno pokroić. Kawałki masy rozpłaszczać na dłoni. Kłaść na nią kawałek parówki, trochę sera i pietruszki. Zawijać kotlety. Obtaczać w bułce i smażyć na rumiano.

file1309445292



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....