Mielone z parówką w 30 minut
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
mięso mielone 40 dag
bułka 1 sztuka
mleko 1 szklanka
jajko 1 sztuka
cebula 1/2 sztuki
parówki 2-3 sztuki
pietruszka 1/4 pęczka
bułka tarta do panierki
sól do smaku
olej do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 1-2 plastry
Przygotowanie:
Do mięsa dodać namoczoną i odciśniętą bułkę. Wbić jajko. Dodać drobno pokrojoną cebulę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zarobić masę. Parówkę obrać z osłonek i przekroić na trzy części. Ser pokroić w słupki. Pietruszkę umyć i drobno pokroić. Kawałki masy rozpłaszczać na dłoni. Kłaść na nią kawałek parówki, trochę sera i pietruszki. Zawijać kotlety. Obtaczać w bułce i smażyć na rumiano.