Mielone kotleciki doprawione musztardą

5 stycznia 2012, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Często stosuję musztardę nie tylko jako dodatek do potraw ale i jako przyprawę.Tak jest i tym razem.

Czas : 30 minut

Składniki :

  • 1/4 kg mięsa mielonego wieprzowego ( chudego od szynki )
  • 1 łyżka ostrej musztardy ( najlepiej francuskiej z całymi ziarnami gorczycy )
  • sól
  • pieprz mielony
  • majeranek
  • smalec do smażenia
  • mąka do oprószenia
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1 cebula

Cebulę drobno pokroić i zarumienić na 1 łyżce smalcu. Mięso wyrobić z przyprawami , cebulą i musztardą. Dodać bułki tartej tak by masę zagęścić . Uformować kotleciki. Oprószyć je mąką. Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć kotleciki na rumiano z obu stron. Zmniejszyć gaz i dosmażyć kotleciki pod przykryciem skrapiając co chwilę odrobiną wody.

file1276072573



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz