Meksykańskie wrapy fajitas z kurczakiem

8 marca 2014, dodał: Barbara Szymon Dobija

Składniki:

2 duże podwójne piersi z kurczaka

3 duże cebule

papryki żółta 2 sztuki

papryka czerwona 2 sztuki

starty żółty ser (wg uznania)

kilka listków sałaty lodowej

przyprawa do fajitas

1 opakowanie gotowych wrapów

 

Salsa pomidorowa:

2-3 pomidory

1 cebula

1 ząbek czosnek

2 łyżki oliwy z oliwek

1 łyżka natki pietruszki

sól i pieprz do smaku

 

Przygotowanie

Salsa pomidorowa:

Pomidory bardzo drobno posiekać. Dodać posiekany czosnek, cebulę i natkę. Polać oliwą i doprawić solą i pieprzem.

 

Piersi kurczaka i papryki pokroić w średniej wielkości paski.

Podsmażyć piersi na patelni na niewielkiej ilości tłuszczu.

Na drugiej patelni podsmażyć papryki oraz pokrojoną w piórka cebulę,aż ładnie sie zrumienią. Dodać do kurczaka i smażyć razem ok 2 minuty.

Wrapy podgrzać w mikrofali kilka sekund.

Ciepłe wrapy smarujemu 1 kopiastą łyżką sosu salsa. Nakładamy na niego kolejno listek sałaty (można dać więcej) trochę farszu (kurczak z warzywami),posypujemy startym serem i zawijamy w rulon lub w kopertę. Tak do wykończenia wrapów i produktów.

indeks

fot: redakcja



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 zł
Piękne włosy, skóra i paznokcie
Cena:
99
Oryginalna forma i intrygujący efekt świetlny - teraz w promocyjnej cenie!
Cena:
699 zł
Trójwarstwowe dno z aluminiowym dyskiem, miarka, lejek i system odcedzania - wyższa jakość gotowania!
Cena:
649 zł
Pełen wdzięku komplet wykonany ze zmysłowego, szyfonowego materiału
Cena:
96 zł
Technologia ŻYWEJ WODY
Cena:
290 zl
STOP

FORUM - bieżące dyskusje

Swędząca skóra u dziecka
Czasem swędzenie to po prostu objaw alergii np. po zjedzeniu czegoś uczulającego,...
-50% na wszystko
Ja też, a najczęściej zostają te mniej popularne rozmiary, czyli moje:)
Zawód miłosny
Czytałam, że każdy zawód leczy się po roku, tylko trzeba nie spotykać...
Co zrobić na kolację?
Ostatnio często robię jabłka opiekane w cieście naleśnikowym, trochę posłodzonym i z cynamonem - polecam:)