Meksykańska zupa gulaszowa
Artykuł zewnętrzny
SKŁADNIKI:
1 kg mięsa wieprzowego (łopatka, szynka, gulaszowe),
10 dużych ziemniaków,
2 cebule,
pęczek włoszczyzny,
czerwona papryka,
2 łyżki margaryny,
słoik sosu meksykańskiego,
łyżeczka ostrej papryki mielonej,
słodka papryka mielona,
łyżeczka przyprawy do gulaszu,
sól, pieprz.
Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć na margarynie. Dodać pokrojone w kostkę cebule. Dusić ok. 10 min, czasem mieszając. Obficie obsypać słodką papryką. Włoszczyznę obrać, umyć, pokroić w kostkę, następnie dodać do mięsa i cebuli. Zalać wodą, tak by wszystkie warzywa i mięso były przykryte. Gotować na małym ogniu przez ok. pół godz. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, gotować do miękkości, czyli kolejne 20minut. Na koniec dodać sos i doprawić do smaku.