Meksykańska zupa gulaszowa

4 października 2013, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI:

1 kg mięsa wieprzowego (łopatka, szynka, gulaszowe),

10 dużych ziemniaków,

2 cebule,

pęczek włoszczyzny,

czerwona papryka,

2 łyżki margaryny,

słoik sosu meksykańskiego,

łyżeczka ostrej papryki mielonej,

słodka papryka mielona,

łyżeczka przyprawy do gulaszu,

sól, pieprz.

Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć na margarynie. Dodać pokrojone w kostkę cebule. Dusić ok. 10 min, czasem mieszając. Obficie obsypać słodką papryką. Włoszczyznę obrać, umyć, pokroić w kostkę, następnie dodać do mięsa i cebuli. Zalać wodą, tak by wszystkie warzywa i mięso były przykryte. Gotować na małym ogniu przez ok. pół godz. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, gotować do miękkości, czyli kolejne 20minut.  Na koniec dodać sos i doprawić do smaku.

file1380818415