Meksykańska zupa gulaszowa

4 października 2013, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI:

1 kg mięsa wieprzowego (łopatka, szynka, gulaszowe),

10 dużych ziemniaków,

2 cebule,

pęczek włoszczyzny,

czerwona papryka,

2 łyżki margaryny,

słoik sosu meksykańskiego,

łyżeczka ostrej papryki mielonej,

słodka papryka mielona,

łyżeczka przyprawy do gulaszu,

sól, pieprz.

Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć na margarynie. Dodać pokrojone w kostkę cebule. Dusić ok. 10 min, czasem mieszając. Obficie obsypać słodką papryką. Włoszczyznę obrać, umyć, pokroić w kostkę, następnie dodać do mięsa i cebuli. Zalać wodą, tak by wszystkie warzywa i mięso były przykryte. Gotować na małym ogniu przez ok. pół godz. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, gotować do miękkości, czyli kolejne 20minut.  Na koniec dodać sos i doprawić do smaku.

file1380818415



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...