Medaliony w folii z owocami

21 sierpnia 2011, dodał: Joanna Białek
Artykuł zewnętrzny

1  porcja ok. 350 kcal

Składniki:

  • 20 dag chudego mięsa bez kości (schab środkowy lub polędwiczka wieprzowa, cielęcina lub indyk)
  • 1/2 łyżeczki oleju
  • 1 plasterek ananasa lub innego owocu, np. pomarańczy czy jabłka
  • sok z cytryny
  • sól
  • natka pietruszki

Wykonanie:

  1. Mięso umyć, osuszyć, uformować, zawinąć gałązkami natki pietruszki, skropić sokiem z cytryny.
  2. Kawałek folii aluminiowej wysmarować olejem, położyć gałązki natki, ułożyć mięso, zawinąć i włożyć do rozgrzanego piekarnika na 10 min.
  3. Po tym czasie rozwinąć i dopiec, wyjąć, ułożyć na plasterku ananasa, przyprawić solą, podawać z ryżem.

file1313958448



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Podłoga w łazience
Jeśli chcemy mieć łazienkę utrzymaną w stylu naturalnym, wybieramy podłogę drewnianą. Deski podłogowe...
Wywoływanie zdjęć
Ja wywołuje zdjęcia w Rossmannie , a później lądują w albumie albo...
Masaż ultradźwiękowy
Masażer ultradźwiękowy może być skutecznym narzędziem w walce z różnymi problemami skórnymi, takimi...
Wąskie biodra a styl ubierania się…
Zamaskowanie wąskich bioder za pomocą spodni wcale nie jest trudne! Wystarczy wybrać szerokie jeansy...