Maślankowe racuchy z jabłkami | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Maślankowe racuchy z jabłkami

5 września 2018, dodał: beautymarisa
Artykuł zewnętrzny

Pyszne, delikatne i puszyste maślane placuszki z jabłuszkiem – idealne na jesienne śniadanie wprost do łóżka! Zachwycą największego niejadka a dzieci je wprost uwielbiają.

Potrzebujesz:

 

3 jabłka
10 dag masła
3 łyżki soku z cytryny
2 jajka
3 łyżki cukru
szczypta soli
1 szklanka maślanki
50 dag mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
olej
cukier wymieszany z cukrem waniliowym do posypania

Jabłka obieram, oczyszczam, grubo ścieram i skrapiam sokiem z cytryny. Masło stapiam, studzę. Jajka ucieram z cukrem i solą. Wlewam masło i maślankę oraz wsypuję mąkę przesianą z proszkiem. Dokładam starte jabłka i mieszam mikserem.
Łyżką nakładam ciasto na rozgrzaną patelnię. Posypuję cukrem z wanilią, podaję z dżemem jabłkowym.

file1505764119



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz