Marynowane sznycle wieprzowe

24 kwietnia 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

dla 4 osób:
600 g polędwiczek wieprzowych Prime Food
Przyprawa do wieprzowiny Prymat
100 g mąki pszennej
4 jajka
Bułka tarta czosnkowa Prymat
Oliwa z oliwek do smażenia
150 kolorowych, ulubionych sałat
50 g czerwonych pomidorów cherry
Sos sałatkowy polski Prymat
100 ml oliwy z oliwek
1 cytryna
20 g filetów anchois
Kilka gałązek szczypiorku

Polędwiczki oczyścić, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem, każdą przekroić w poprzek na pół i uformować medaliony. Mięso posypać obficie przyprawą do wieprzowiny Prymat i odstawić na godzinę do lodówki.
Sałaty umyć, osuszyć i porwać, następnie dodać przekrojone na pół pomidorki cherry i tuż przed podaniem wymieszać z oliwą z oliwek połączoną z polskim sosem sałatkowym Prymat.
Wieprzowinę oprószyć mąką, obtoczyć w roztrzepanym jajku, a następnie panierować w czosnkowej bułce tartej Prymat. Tak przygotowane sznycelki smażyć na wolnym ogniu do momentu, aż skórka będzie złocista i chrupiąca. Gotowe kotleciki podawać z kolorowymi sałatami i cząstkami cytryny, udekorowane gałązkami szczypiorku i filecikami anchois.