Marynowane sznycle wieprzowe

24 kwietnia 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

dla 4 osób:
600 g polędwiczek wieprzowych Prime Food
Przyprawa do wieprzowiny Prymat
100 g mąki pszennej
4 jajka
Bułka tarta czosnkowa Prymat
Oliwa z oliwek do smażenia
150 kolorowych, ulubionych sałat
50 g czerwonych pomidorów cherry
Sos sałatkowy polski Prymat
100 ml oliwy z oliwek
1 cytryna
20 g filetów anchois
Kilka gałązek szczypiorku

Polędwiczki oczyścić, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem, każdą przekroić w poprzek na pół i uformować medaliony. Mięso posypać obficie przyprawą do wieprzowiny Prymat i odstawić na godzinę do lodówki.
Sałaty umyć, osuszyć i porwać, następnie dodać przekrojone na pół pomidorki cherry i tuż przed podaniem wymieszać z oliwą z oliwek połączoną z polskim sosem sałatkowym Prymat.
Wieprzowinę oprószyć mąką, obtoczyć w roztrzepanym jajku, a następnie panierować w czosnkowej bułce tartej Prymat. Tak przygotowane sznycelki smażyć na wolnym ogniu do momentu, aż skórka będzie złocista i chrupiąca. Gotowe kotleciki podawać z kolorowymi sałatami i cząstkami cytryny, udekorowane gałązkami szczypiorku i filecikami anchois.

 



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...