Marchewkowa zupa krem

Avatar photo
25 stycznia 2021,
dodał: Małgorzata Kopeć
Artykuł zewnętrzny

marchew

 

– 5-6 dużych marchewek
– cebula
– 1 -1,5 litra bulionu warzywnego lub drobiowego
– sól, pieprz
– łyżeczka soku z cytryny
– ryż
– masło klarowane
 
Marchewkę i cebulę kroimy w plastry i dusimy koło 20 minut w rozgrzanym rondelku na maśle. Następnie dolewamy bulion i gotujemy także około 20 minut, aż marchewka zmięknie. Kiedy zupa trochę przestygnie doprawiamy do smaku i miksujemy.

 

 

 



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.