Marchewkowa zupa krem

25 stycznia 2021, dodał: Małgorzata Kopeć
Artykuł zewnętrzny

marchew

 

– 5-6 dużych marchewek
– cebula
– 1 -1,5 litra bulionu warzywnego lub drobiowego
– sól, pieprz
– łyżeczka soku z cytryny
– ryż
– masło klarowane
 
Marchewkę i cebulę kroimy w plastry i dusimy koło 20 minut w rozgrzanym rondelku na maśle. Następnie dolewamy bulion i gotujemy także około 20 minut, aż marchewka zmięknie. Kiedy zupa trochę przestygnie doprawiamy do smaku i miksujemy.

 

 

 



FORUM - bieżące dyskusje

Polecane strony w sieci
Ja polecam strony z ciekawostkami historycznymi, np. historykon.pl
Samodzielne matki- 20 proc. wszystk…
To powinno dać części facetów do myślenia, że nie potrafią w większości funkcjonować...
Jak usunąć makijaż permanentny?
Przecież można zamalować go makijażem w innym stylu...
Jak nabrać pewności siebie
Czasem warto brać przykład nawet z facetów jak widać:D