URODA I ZDROWIE

Marchewkowa zupa krem

25 lutego 2019, dodał: EKSPERTKA

marchew

 

– 5-6 dużych marchewek
– cebula
– 1 -1,5 litra bulionu warzywnego lub drobiowego
– sól, pieprz
– łyżeczka soku z cytryny
– ryż
– masło klarowane
 
Marchewkę i cebulę kroimy w plastry i dusimy koło 20 minut w rozgrzanym rondelku na maśle. Następnie dolewamy bulion i gotujemy także około 20 minut, aż marchewka zmięknie. Kiedy zupa trochę przestygnie doprawiamy do smaku i miksujemy.

 

 

 


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

gazety
Ostatnio zaglądam głównie do Wyborczej...
Jak myśleć pozytywnie?
Najlepiej myśli się pozytywnie kiedy widzi się, że jednak nie mamy najgorzej:)
Dobre salony fryzjerskie
Najlepszy jest fryzjer, którego wizja spotyka się z oczekiwaniem klienta, więc tu ocena...
Aktywne lato - szukam znajomych z W…
Obecnie nie ma za bardzo możliwości dalekich wyjazdów, więc takie inicjatywy są godne uwagi :)