Marchewkowa zupa krem

Avatar photo
25 stycznia 2021,
dodał: Małgorzata Kopeć
Artykuł zewnętrzny

marchew

 

– 5-6 dużych marchewek
– cebula
– 1 -1,5 litra bulionu warzywnego lub drobiowego
– sól, pieprz
– łyżeczka soku z cytryny
– ryż
– masło klarowane
 
Marchewkę i cebulę kroimy w plastry i dusimy koło 20 minut w rozgrzanym rondelku na maśle. Następnie dolewamy bulion i gotujemy także około 20 minut, aż marchewka zmięknie. Kiedy zupa trochę przestygnie doprawiamy do smaku i miksujemy.

 

 

 



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...