URODA I ZDROWIE

Marchewkowa zupa krem

25 lutego 2019, dodał: EKSPERTKA

marchew

 

– 5-6 dużych marchewek
– cebula
– 1 -1,5 litra bulionu warzywnego lub drobiowego
– sól, pieprz
– łyżeczka soku z cytryny
– ryż
– masło klarowane
 
Marchewkę i cebulę kroimy w plastry i dusimy koło 20 minut w rozgrzanym rondelku na maśle. Następnie dolewamy bulion i gotujemy także około 20 minut, aż marchewka zmięknie. Kiedy zupa trochę przestygnie doprawiamy do smaku i miksujemy.

 

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Gdy dziąsła krwawią...
> Hello.Kitty napisał/a:> Dawaj namiar na tego dentystę, też chętnie kupię od niego...
tworzymy opowiadanie - zabawa
Po tygodniu miała jednak dosyć śpiewania w kółko tych samych piosenek sprzed...
Jestem debilem - dałem jej odejść..…
Zauważyłam, że faceci obecnie to tak przeginają - próbują, na ile kobieta bezie tolewrancyjna,...
utłuczony palec
Warto schładzać to miejsce i obserwować, jeśli jest opuchnięcie dłużej to bez lekarza...