Sernikowe browni z malinami

29 października 2012, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 100 g mlecznej i 100 g gorzkiej czekolady, 20dag margaryny, 40 dag cukru pudru, 5 jajek, 11 dag mąki pszennej, 1/2 kg twarogu półtłustego, cukier waniliowy, 15 dag malin.

Czekolady połamać na kawałki i stopić, następnie przestudzić. Margarynę utrzeć z 25 dag cukru pudru. Po kolei dodać 3 jajka. Wlać stopioną czekoladę. Na koniec dodać mąkę. 3/4 masy wlać do natłuszczonej i wyłożonej papierem formy o wym. 24x27cm. Twaróg utrzeć z resztą pudru, jajek oraz cukrem waniliowym. Wylać do formy. Ostrożnie wlać resztę masy czekoladowej. Wierzch posypać malinami. Piec 45-60min w temp. 170st.

Bardzo lubimy brownie a połączenie go z masą serową daje pyszny efekt. Ciasto jest wilgotne, przepełnione czekoladą, a malinki stanowią smaczny dodatek.

file1351539005



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz