Makrela z chutney z jabłek, imbiru | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Makrela z chutney z jabłek, imbiru

14 września 2015, dodał: Anka Skakanka
Artykuł zewnętrzny

Makrela w niskiej temperaturze, chutney z jabłek, imbiru i wódki 4 porcje

(przepis Michela Morana, ambasadora Alei Smaków warszawskiej Galerii Mokotów)

 

Składniki:

Filtety z makreli 4 szt.,

oliwa z oliwek 0,5 l,

siekany czosnek 4 szt.,

rozmaryn 1 łodyga,

śmietana 100 ml,

wódka do smaku

 

Chutney:

Jabłko 1 kg,

miód 2 łyżki,

cebula 50 g,

imbir, 30 g

4 liście białej kapusty

 

Sposób wykonania:

Oczyszczone filety z makreli układamy na blaszce ,zalewamy  oliwą z oliwek, posypujemy siekanym czosnkiem i rozmarynem. Całość wstawiamy do pieca na 60° i pieczemy około 45 minut. Pokrojone w kostkę jabłko smażymy w miodzie z cebulą i imbirem na wolnym ogniu. Kapustę blanszujemy po czym kroimy w małą kostkę. Powstałe z jabłek chutney mieszamy z kapustą. Na talerzu kładziemy makrelę i chutney z jabłek. Śmietanę ubijamy z wódką i dekorujemy makrelę.

 

 

file1411382263



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jakie radio?
Ja bardzo lubię słuchać radia RMF FM lub radia ESKA
kto jest fotografikiem?
Artysta fotografik zajmuje się robieniem zdjęć, przekazując innym swoją wizję świata bądź dokumentując zastaną rzeczywistość....
hollywoodzki uśmiech - czy to możli…
Hollywoodzki uśmiech to nic innego jak wcześniej wspomniany biały uśmiech, symetryczny i pozbawiony...
Ubiór na rozmowę kwalifikacyjną
W przypadku kobiet mogą być to ciemne jeansy, koszula i marynarka lub kardigan/sweter...