Makaron z soczewicą i mozzarellą w brokułowym pesto

3 lipca 2010,
dodał: Aneta Klimecka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

opakowanie makaronu fusilli rigati
mozzarella
brokuły
szklanka zielonej soczewicy
3 ząbki czosnku
8 łyżek oliwy z oliwek extra vergine
sól
pieprz
szczypta przyprawy Specialite suszone pomidory z bazylią i czosnkiem
szczypta przyprawy Specialite suszony czosnek w płatkach

Przygotowanie:

– Makaron gotujemy al dente. Odstawiamy i przykrywamy, aby pozostał ciepły.
– Soczewicę gotujemy, aż będzie miękka. Odstawiamy i przykrywamy.
– Przygotowujemy pesto brokułowe: Brokuły myjemy, rozdzielamy na różyczki i gotujemy, aż będą miękkie. Wrzucamy do blendera wraz z obranymi ząbkami całego czosnku i oliwą z oliwek extra vergine. Miksujemy pulsowo do uzyskania gęstego pesto. Doprawiamy solą, pieprzem, Specialite suszone pomidory z bazylią i czosnkiem i miksujemy jeszcze kilka sekund. Przekładamy do dużej miski.
– Ugotowany makaron mieszamy starannie z pesto brokułowym oraz soczewicą. Dodajemy porwaną mozzarellę i mieszamy.



FORUM - bieżące dyskusje

Jak odrzucić spadek
Ja miałam 6 miesięcy od śmierci żeby odrzucić spadek, również musiały moje dzieci odrzucić...
Brak zadań domowych
Co o tym sądzicie? Czy myślicie że w początkujących klasach to dobry pomysł?
Ciekawe pomysły na drugie śniadanie…
Mój synek lubi kabanosy, musy albo czekoladę gorzką
Jak nabrać mięśni aby nie bolały ko…
Fizjoterapeuta to strzał w dziesiątkę, odpowiednie ćwiczenia aktywowały mięśnie wokół kolan i jest lepiej....